До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Читати по губах: український візажист, якого знає весь світ

Знаменитою українську візажистку Владу Гаггерті зробив арт-макіяж губ, а колекція помад для Smashbox принесла їй ім'я "Головного Редактора Губ" марки.

Фотографії ліп-арту (майстерних малюнків на губах) Влада викладає в своєму Instagram-акаунті @vladamua, зараз у неї 800 тисяч підписників. Але відкривати власний бренд візажист не планує: "Ринок перенасичений. У США майже у кожного візажиста є свій бренд. Я не люблю слідувати трендам, я люблю їх створювати. Тому, поки не придумаю унікальний продукт, якого ще не було на ринку, сенсу в ще одній марці косметики не бачу".

Реклама

<b>vlada MUA works</b>

Її роботами захоплюється легендарна Пет Макграт, а багато брендів, включаючи Kylie Cosmetics, нерідко її копіюють.

З Пет Макграт, яку Влада вважає другом і коучем

"Це трапляється так часто, – розповідає Влада, – що я вже навіть не засмучуюсь. У мене відмінна команда юристів – борців за права інтелектуальної власності. Зараз дуже важливо не мовчати, а створювати прецедент і боротися за свої права. Соціальні мережі в цьому допомагають, і винуватцям складніше ухилятися від відповідальності. Дуже хочеться, щоб люди працювали чесно і поважали роботу фотографів і художників з макіяжу ".

Та сама робота, яку скопіювала Кайлі Дженнер@vladamua
Про кар'єру візажиста

"Моя кар'єра почалася в Києві. Після закінчення школи макіяжу Наталії Найди 2010 року, я близько трьох років працювала візажистом – робила макіяж для показів, зйомок, івентів і т.д."

Конкурсна робота Влади, 2010. Модель: Дарія Маляр

Мій чоловік – американець, спочатку я переїхала в США через нього. Ми жили недалеко від Сан-Франциско близько двох років. Там працювати незалежним візажистом не надто вдавалося: попиту практично не було. Тому я влаштувалася на роботу в Sephora. Пропрацювала там рік і вирішила, що мені потрібно жити в Лос-Анджелесі – чомусь здавалося, що саме там моє місце. Ми з чоловіком переїхали в 2014-му – і, нарешті, прийшов успіх. Я почала робити макіяжі і знімати макро-фотографії власних очей і губ. Lip Art став неймовірно популярним, і це надихнуло мене на продуктивну роботу".

Макіяж з губною помадою, що стікає, і схожа на розплавлений метал, зробив Владу знаменитою@vladamua
Про роботу зі Smashbox

"Все почалося з нашої першої спільної колекції супер-пігментованих блисків для губ Be Legendary Liquid Metals and Pigments в 2015-му. Я створила ексклюзивні дизайни губ для рекламної кампанії. Нам так сподобалося працювати разом, що Smashbox запропонував мені посаду Головного Редактора Губ (Lip Editor in Chief ). Я надаю марці консультації щодо всіх нових помад, розробляю концепції кампаній, консультую по дизайну упаковок і т.д. "

Про б'юті-тренди

"Зараз в моді яскраві, стійкі матові помади для губ. Я раджу робити тільки один акцент в макіяжі. Якщо це яскраві губи, тоді очі і брови краще залишити натуральними. Мій улюблений образ – червона матова помада, пухнасті брови, свіжий рум'янець, сяючий хайлайтер і трохи туші для вій.

Max Mara весна-літо 18

Коричневий контурінг відходить у минуле. Зараз в моді свіжа доглянута шкіра – тренд, який походить з Кореї.

Навесні завжди хочеться яскравих фарб. Яскраві помади з металевим фінішем будуть грозою сезону ".

Про те, чи можна повторити Lip Art by Vlada

"Мої дизайни – як haute couture, тільки в світі макіяжу. Ці концепції не для вулиць. Їх складно повторити навіть в рамках модних показів: кожен займає мінімум годину – і це одні тільки губи. Я працюю над тим, щоб мінімізувати час до 5-10 хвилин.

@vladamua

Але якщо дуже хочеться поекспериментувати, замість каміння і леліток, можна використовувати дрібні блискітки. Я люблю наносити їх в такому порядку: рідка матова помада (наприклад, Smashbox Always On Liquid Lipstick), клей для вій на всю поверхню губ (House Of Lashes), блискітки в тон помади. Такий варіант ліп-арту цілком носибельний. Тримається кілька годин".

@vladamua
Про те, як зробити ідеальний макіяж губ

"Для чіткого промальовування контуру губ, я використовую скошену кісточку. Помилку легко виправити за допомогою такої ж скошеної кісточки (моя улюблена – Zoeva 317) і консилера (підійде будь-який, головне, в правильному відтінку). У мене є декілька уроків на Youtube".

@vladamua
Про улюблені засоби для губ

"Найголовніші засоби у мене в косметичці і на б'юті-полиці – різні бальзами для губ. Без них якість мого життя погіршується моментально. Якщо я забуваю взяти з собою в дорогу бальзам, обов'язково куплю новий. Тому у мене їх близько двадцяти – в кожній кишені і сумці. Улюблені: нічний засіб по догляду за шкірою губ Lip De-Luscious Treatment, Mecca Cosmetica, нічна маска для губ Lip Sleeping Mask, Laneige, бальзам для губ Aloe Vera, Vaseline".

<b>бальзамы для губ владамуа</b>

Мій догляд за губами полягає в постійному зволоженні і ексфоліаціі. Я використовую зубну щітку для цих цілей. Важливо наносити маску для губ або густий бальзам для губ перед сном. Вранці прибрати надлишки бальзаму серветкою, змочити щітку водою і масажувати нею губи 30 секунд. Після, відразу ж нанести бальзам або масло для губ. Таку процедуру можна робити 2-3 рази в тиждень, не частіше.

Для зйомок мені завжди потрібен прозорий блиск для губ. Без нього моя зйомка буде неповноцінною. Я використовую різні, залежно від потрібного ефекту: Wet'N'Wild для створення крапель, Mehron Glosstone або MAC Clear Lipglass для ефекту вінілового покриття".

<b>прозрачный блеск для губ</b>

Про б'юті-точки в Лос-Анджелесі

"Мій улюблений салон краси – Vanity Look Skin Center (13619 Moorpark St. Sherman Oaks, CA 91423), там я роблю все. Улюблений стиліст по волоссі – мій друг Zach Kilian. Він приймає в Salon Republic West Hollywood (8000 Sunset Blvd B-200). Обожнюю Wi Spa (2700 Wilshire Blvd) – це унікальний заклад: декілька різновидів саун, басейн, ресторани, бібліотека. Вони навіть помиють Вашу машину, поки Ви релаксуватимете. Дуже рекомендую.

Wi Spa

Nigel Beauty Emporium (11252 W Magnolia Blvd, North Hollywood) – улюблений магазин для поповнення моєї валізки візажиста. Там можна знайти все: від одноразових пензликів для туші – до фарб для боді-арту. Це як Сефора, але для професійних візажистів ".

Nigel Beauty Emporium
Про натхнення

"Мій головний натхненник – Сальвадор Далі. Його роботи мене надихали з 16 років і продовжують сьогодні. Обожнюю магазини для хобі. Там нескінченний потік яскравих фарб, текстур і форм. В останні кілька років я дуже багато подорожую.

Влада на вертольоті над Фіджі

Працюючи зі Smashbox, я відвідала Канаду, Австралію, Мексику, Фіджі, а також безліч міст США. У планах ще більше подорожей і нових вражень.

Влада з чоловіком в Австралії

У Києві живуть мої рідні, намагаюся приїжджати хоча б двічі на рік. Я люблю Київ і сумую за ним".

Більше краси – Instagram @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.