До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших кліпів Джорджа Майкла

Від неонових рукавичок до сонцезахисних окулярів-авіаторів у парі зі шкіряною курткою й ниткою перлів — британський співак Джордж Майкл став іконою 1980-х, дебютувавши з Wham! Коли Майкл почав не менш успішну сольну кар’єру, він поєднав свої гіти з модними кліпами, у яких хотіли зніматися провідні супермоделі. Найкращі з музичних відео співака згадуємо в цьому матеріалі.

Джордж Майкл

Реклама
Outside

По суті, відео на пісню Outside — іронічна рефлексія на ситуацію, що трапилася з Майклом за кілька місяців до знімання кліпу. Співака заарештували в громадському туалеті за участь у непристойному сексуальному акті. Тож натхнений життєвими подіями, у ролику Майкл, одягнений як поліціянт, танцює у чоловічому туалеті, тоді як кадри з камер спостереження фокусують пару, що цілується й чинить перелюб на публіці.

Careless Whisper

Пісня Careless Whisper стала сольним дебютом Майкла, зафіксувавши його в момент переходу від кумира підлітків до зрілого серцеїда. Музичне відео — це також екскурс у 80-ті. Зверніть увагу, наприклад, на бумбокс поруч із Майклом, коли він, одягнений у неоново рожеву сорочку, обіймається на пірсі Вотсон-Айленда. Або розкішний чорний Corvette на пляжі й прогулянка під вітрилом. Можна сказати, що це відео підготувало ґрунт для Miami Vice.

Freedom! ’90

Наймодніше, у буквальному сенсі, відео Джорджа Майкла. Головним джерелом натхнення для кліпу став легендарний портрет Лінди Євангелісти, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Крісті Тарлінгтон і Тетяни Патітц, який зняв Пітер Ліндберг для січневої обкладинки Vogue 1990 року. Героїні фото в повному складі з’явилися у відео Майкла. І ще одним важливим зірковим членом команди став Девід Фінчер, який зрежисував кліп.

Faith

Шкіряна куртка, окуляри-авіатори, полуднева тінь — Майкл обміняв блиск і свято Wham! на рок-н-рол поганих хлопців. Сцена, під час якої він притуляється до музичного автомата, дає змогу повністю відчути цей вайб.

Last Christmas

У кліпі Wham! на пісню Last Christmas Майкла і його колега за гуртом Ендрю Ріджлі супроводжують своїх подруг на гірськолижний курорт. Показово те, що це відео стало останньою появою поголеного Майкла, який носив бороду до самої смерті.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.