До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еволюція стилю Джорджа Клуні

Творчий шлях Джорджа Клуні не був швидким і безхмарним. Свою першу яскраву роль актор дістав 1994 року в серіалі "Швидка допомога". Відтоді стиль Клуні зазнав безліч змін: строкаті гавайські сорочки й шкіряні куртки змінилися на елегантні й стримані костюмні двійки, а метелик став найупізнаванішим елементом його вишуканих образів. З нагоди 60-річчя голлівудського актора vogue.ua простежив еволюцію стилю Джорджа Клуні.

1986 рік
1989 рік
1990 рік

У роки своєї молодості актор, найвідоміший за ролями Денні з трилогії "Друзів Оуешена" і Майкла Мессі з фільму "Нестерпна жорстокість", віддавав перевагу яскравим сорочкам з флористичними й геометричними принтами, картатим піджакам і шкіряним жилетам, прикрашеним ланцюжками й брошками. Образ шибеника й хулігана супроводжувався характерними зачісками: довжина волосся Клуні доходила до плечей. Саме таким актор постав на великих екранах у фільмах "Червоний прибій" (1990) і "Сансет Біт" (1990). Епізодична роль у серіалі "Друзі" й головна в серіалі "Швидка допомога" дали новий поштовх чимраз більшій популярності актора. З настанням нового десятиліття Джордж Клуні пробує радикально новий образ: довгі кучері збираються в ідеально укладену зачіску, гавайки змінюються на однотонні класичні сорочки, а шкіряні жилети — на строгі брючні костюми. Однак строкаті краватки з аплікаціями й нашивками все ще нагадують про яскравий і завзятий характер актора.

Реклама
1992 рік
1994 рік
Джордж Клуні й Девід Леттерман, 1995 рік
Арнольд Шварцнеггер і Джордж Клуні, 1997 рік

У 1997 році Джордж Клуні дістає роль Бетмена в "Бетмен і Робін" — завершальному фільмі тетралогії Тімоті Бертона й Джоела Шумахера про супергероя. Хоч робота й мала вкрай негативні відгуки, ця роль вплинула на становлення стилю актора. Дедалі частіше Клуні став з’являтися в офіційних костюмах, які майже завжди супроводжувалися елегантним метеликом. Лише зрідка голлівудську зірку можна було побачити в розслаблених образах — вільних футболках і шортах, як, наприклад, 2000 року під час відпочинку в Сен-Тропе.

1998 рік
2000 рік
2004 рік
2005 рік

У 2010-х за Джорджем Клуні надійно закріпився статус модника-експериментатора: його гардероб заполонили всілякі костюми-двійки, зокрема й атласні та оксамитові, і класичні сорочки. Еклектика й мінімалізм — головні ознаки стилю актора. Чіткі лінії, майже цілковитий брак яскравих кольорів та ідеальний крій мають неймовірно стильний вигляд, що неодноразово засвідчували вручені йому премії за звання найстильнішого чоловіка року. Навіть у таких офіційних костюмах відчувається індивідуальність Клуні, де елегантність — синонім зручності.

2014 рік
Джордж і Амаль Клуні, 2018 рік
Джордж і Амаль Клуні, 2019 рік
Джордж і Амаль Клуні, 2019 рік

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.