До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід головними чоловічими трендами цього літа

Розбираємо ключові тренди сезону

У цьому сезоні дизайнери закликають носити одяг ніжних пастельних тонів і разючого відтінку фуксії, одягатися в заводські роби й оголюватися, вдягаючи прозорі сорочки й майки-алкоголічки, носити лаконічні костюми нейтральних відтінків й обтислі водолазки в хижий леопардовий принт. Щоб розібратися в тому, що відбувається, ми зібрали й впорядкували 20 головних трендів цього літа.

Бежевий колір
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Бежевий колірDries Van Noten, Jil Sander, Prada, Dolce & Gabbana

Нейтральна палітра кольорів відсилає до найкращих сарторіальних традицій чоловічої моди. У пошані лаконічний одяг усіх відтінків пустелі: пальта й тренчі з бежевої шкіри та замші, точені пісочні костюми й брючні комплекти для сафарі. У них легко походити на відважного легіонера й респектабельного жителя XVI арондисмана — кому що більше до смаку.

Реклама
Шорти-боксери
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Шорти-боксериBottega Veneta, Louis Vuitton, Sacaï

Вільні боксерські труси-шорти з елемента спортивної форми перетворилися на самостійний предмет чоловічого гардероба й ідеальний інструмент для стайлінгу. Тепер їх потрібно носити під тренчі, одягаючи поверх штанів і навіть нашаровуючи одне на одного.

Двобортні піджаки
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Двубортні піджакиGmBH, BOSS, Burberry

Перейнявшись зниженням загального градуса маскулінності, дизайнери пропонують зіграти в сучасного денді. Для цього споряджають чоловіків у футуристичного вигляду костюми з двобортними піджаками. Стати новим Гетсбі в них не вийде, а ось героєм "Солярісу" або "Гаттаки" цілком можливо. Головний стилістичний трюк сезону — хвацько носити парадні костюмні двійки й піджаки з двома рядами ґудзиків поверх білих майок або на голе тіло.

Денім
Чоловіча мода: головні тренди 2020. ДенімCeline, Fendi, Balmain

Робочі джинси, комбінезони й ковбойські сорочки з деніму — перевірена часом і випробувана трендами чоловіча класика. Наймодніше пропонування — монокомплекти із синього деніму: вкорочені куртки й вузькі сорочки треба підбирати строго в тон джинсів, як це робить Еді Сліман в Celine.

Шкіра
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Шкіряні куртки, плащі та штаниCeline, ALYX, Dunhill

Ніщо не свідчить на користь респектабельності сучасного чоловіка так, як вироби з натуральної шкіри або еко. Тому строгі шкіряні плащі, куртки й штани є головним модним трофеєм і предметом активного інвестування. Замість буржуазних відтінків чорного шоколаду, каштана й топленого молока цього сезону знову модно носити чорну шкіру — як це робили безстрашні герої "Матриці".

Леопардовий принт
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Леопардовий принтSaint Laurent, Dries Van Noten, Versace

В одязі хижих забарвлень під леопарда легко втілюються всі базові інстинкти. Анімалістичне спорядження вибере не кожен, але справа абсолютно варта заходу. Головні плямисті трофеї цього літа — легкі плащі, обтислі водолазки й шовкові сорочки з короткими рукавами в стилі архівних колекцій Джанні Версаче з 90-х.

Комбінезони
Чоловіча мода: головні тренди 2020. Комбінезони для чоловіківAnn Demeulemeester, Salvatore Ferragamo, Y/Project, Fendi

Цей функціональний предмет гардероба став винятково модним за іронією долі: в умовах міського життя жодної практичної функції він не має. Проте комбінезони садівників і моряків з поточних колекцій знайдуть чимало шанувальників. Одну важливу проблему вони все-таки вирішують: позбавляють потреби поєднувати верх з низом. А це вже немало.

Фіолетовий колір
PurpleBerluti, Ermenegildo Zegna, Salvatore Ferragamo

Від темного баклажана до яскравого пурпурового — дизайнери використовують всі відтінки фіолетового, граючи на півтонах і міксуючи їх між собою. Улюблений колір монархових сімей добре поєднується з приглушеним синім (як у Sies Marjan) або насиченим червоним (як у Loewe).

Майки-алкоголічки
Tank TopsAnn Demeulemeester, GmBH, Dries Van Noten

Прозаїчні білі майки з гладкої бавовни й у рубчик знову повертаються на подіум і в наше життя. Їх носять з робочими джинсами й костюмними штанами в смужку. Охочим безсоромно фланірувати в майках уздовж морського узбережжя й відпалювати на спекотних літніх вечірках треба заздалегідь подбати про об’єми своїх біцепсів і трицепсів. Головні спільники тут — рівна засмага й картка хорошого фітнес-клубу.

Наутика

NauticaAnn Demeulemeester, Prada, Lanvin

Романтика морських експедицій до далеких берегів переймає дизайнерів від часу появи чоловічої моди. Цей сезон — не виняток. Від парадних кітелів до матроських сорочок і вкорочених широких штанів — кожен зможе знайти гідний привід зіграти в морського вовка.

Пастельні тони
PastelsLoewe, Givenchy, Jacquemus, Kenz

М’ятні, лавандові і ягідні відтінки на подіумах подібні до забарвлення макаронів Ladurée. Що стосується чоловічого одягу, то багатший вигляд вони мають у монохромних комплектах (Prada) або на контрасті — як у Вірджіла Абло в LouisVuitton.

Прозорі топи
Sheer TopsHeron Preston, Dior Men, Saint Laurent

Сорочки й поло з прозорої органзи за мотивами моди декадентських 70-х і атлетичних 2000 років не залишають місця фантазіям і домислам. І не треба. Тіло — як і раніше головний доказ. У цьому сезоні дизайнери пропонують хизуватися ним без удаваної скромності.

Робочий одяг
WorkwearEmporio Armani, Givenchy, Vêtements

Уніформу різноробів і технічного персоналу цитують на подіумах у куртках зі світловідбивними елементами й жилетах з функціональними кишенями, які працюють за принципом універсального сховища для "тисячі й однієї дрібниці" з набору сучасних гаджетів.

Сатин
SatinDior Men, Gucci, Dries Van Noten

Будь-якому чоловікові, який застав перебудову, костюми із шовку, віскози або поліестеру з характерним відливом нагадують про важкі часи дефіциту й мережевого маркетингу. Але цього сезону дизайнери використовують сатинові тканини, щоб підкреслити аристократичність і благородство своїх колекцій. Про це, наприклад, — костюмні двійки кольору слонової кістки в Кіма Джонса в DiorMen або штани зі стрілками в Дріса ван Нотена.

Рожевий колір
Fuchsia GmBH, Ludovic de Saint Sernin, Louis Vuitton

Яскравий рожевий з усіма варіаціями на тему (від блідих ягідних відтінків до майже флуоресцентної фуксії) нарешті дістався до чоловічого гардероба. І схоже, піде звідти не скоро. Найнесподіваніший колір сезону треба носити без півзаходів і неоглядки на пристойності, тобто одягнувшись у нього з голови до ніг, — як, наприклад, у колекціях Louis Vuitton і Ludovic de Saint Sernin.

Тропікана
TropicanaDolce & Gabbana, Valentino, Sacaï

Класичні гавайські сорочки й пляжні шорти в соковиті тропічні принти — невіддільна частина курортних пустощів, які раз на рік може дозволити собі будь-який чоловік. Але цього літа дизайнери пішли далі — пропонують піжамні комплекти, сміливо прикрашені квітчастими композиціями з каталогів флори амазонських лісів і пампасів Ла-Плати.

Color-blocking
Color BlockingJacquemus, Prada, Loewe

Навіть найхаотичніше поєднання яскравих кольорів в одязі потребує великої дисципліни й почуття міри. Збирати комплекти треба за принципом конструктора Lego — зважаючи на об’єми, пропорції й правильно комбінуючи складні забарвлення. Найбезпечніше зупинитися на одному яскравому акценті — так діють у колекціях Jacquemus і Loewe.

Тай-дай
Tie-DyeErmenegildo Zegna, Off-White, Isabel Marant

Хобі тінейджерів покоління Pepsi — виварювання футболок і джинсів з кольоровими барвниками — захоплює дизайнерів не менше, аніж пошуки ідеального костюма. Хіт поточних колекцій: денім у галюциногенні візерунки.

Сандалії
Sandals

Наприкінці 90-х Міуччіа Прада засвідчила, що шкіряні сандалії із широкими перемичками найкраще носити з укороченими штанами й робочими костюмами. Через двадцять років її сміливі експерименти майже як класика. Сучасні мрійники взувають сандалії під барвисті костюмні двійки й шаровароподібні шорти.

Рюкзаки
Valentino, BOSS, Amiri

На зміну трофейним сумкам та офісним кейсам приходять комфортні й місткі рюкзаки з канви, текстилю й натуральної шкіри. Сьогодні їх треба носити, підбираючи в тон одягу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.