До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Марк Волберг як герой одного з найвідоміших кампейнів Calvin Klein

Однією з найгучніших рекламних кампаній Calvin Klein за останні роки було знімання Джастіна Бібера для бренду у 2015 році. Знімки музиканта в культовій спідній білизні викликали однаково як ажіотаж і захоплення, так подив і обурення. Деякі навіть назвали це знімання найбільшою вадою в спадщині рекламних кампаній американського лейбла.

Марк Уолберг в рекламной кампании Calvin Klein, 1992Марк Волберг у рекламній кампанії Calvin Klein, 1992

Вдале чи ні, але це знімання віддало данину поваги одному з найзнаковіших ходів модного маркетингу на сьогодні — кампанії Calvin Klein чоловічої спідньої білизни 1992 з участю Марка Волберга, тоді відомого, звісно, як Маркі Марк. Друковану рекламу й супутні ролики з участю Марка створив тодішній старший віцепрезидент Calvin Klein Ніл Крафт.

Реклама

На той час Calvin Klein не мав жодного стосунку до Волберга, але, за розповідями Крафта, містер Кляйн був гарним другом з музичним продюсером і засновником Geffen Records Девідом Геффеном, який часто давав йому бізнесові поради. Саме Геффен підказав і запропонував Calvin Klein підсилити імідж білизняної лінійки, зробити гучну рекламну кампанію з участю молодих людей, які втілювали б нові цінності й були частиною сучасної попкультури. У такий спосіб Геффен представив Маркі Марка Кляйнові й Крафту. Їхня співпраця стало поворотною точкою в історії Calvin Klein.

"Ми репозиціонували лінію чоловічої спідньої білизни Calvin Klein, яка тоді була порівняно невеликим бізнесом, — сказав Крафт. — Ми не були зосереджені на ідеї, щоб запросити якусь знаменитість знятися в рекламній кампанії. Ми просто думали про те, що ми можемо зробити для реклами чоловічої спідньої білизни".

На початку 90-х було зовсім неважливо, любила чи ненавиділа публіка псевдорепера Маркі Марка, але неможливо заперечувати той факт, що кампанія з його участю зробила неймовірне зрушення між взаємодією світу моди й знаменитостей.

Марк Уолберг в рекламной кампании Calvin Klein, 1992Марк Волберг у рекламній кампанії Calvin Klein, 1992

Чорно-білу кампанію зняв Герб Ріттс. Складалася вона як із сольних кадрів і ролика про містера Волберга, так і з візуального ряду, знятого з його партнеркою Кейт Мосс. Крафт розповів, що ролики, у яких Волберг читає реп, хапає свою промежину й захоплено говорить про те, що його "кельвіни" не розтягуються, було знято без сценарію.

Марк Уолберг и Кейт Мосс в рекламной кампании Calvin Klein, 1992Марк Волберг і Кейт Мосс у рекламній кампанії Calvin Klein, 1992

Крім того, що кампанія відкрила містеру Волбегу абсолютно новий вимір — всі заплющили очі на той факт, що він асоціював себе з групою під назвою The Funky Bunch, до того ж з виходом реклами в Марка з’явилося чимало нових шанувальників — Calvin Klein вже будучи популярним брендом, знову зміг привернути до себе увагу. Крафт зізнався, що після виходу кампанії продаж лінійки чоловічої спідньої білизни ріс "експоненційно", і навіть жіноча лінія відчула позитивний вплив на попит.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.