До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про спільну колекцію Marine Serre та A$AP Rocky

Сатурн і Юпітер поєдналися на небосхилі й стали здаватися людському оку ближчими один до одного, ніж із 1226 року. Астрологи оголошують цю небесну подію початком нової ери. За збігом, а може й ні, у моді відбулася інша подія: місяць Марін Серр поєднався із зіркою A$AP Rocky. Якщо ви вірите в космічну енергію, вібрації й зоряні карти, то вас, безсумнівно, вразить співпраця цих двох ікон моди.

Серр і Роккі познайомилися у 2019 році, а до цього були щирими шанувальниками одне одного. "Мені дуже подобалися її роботи. Схоже, вона взяла етикет вуличного одягу й додала до нього власного бунтарського панк-стилю. З естетичного погляду — це захват, я ніколи не бачив, щоб хтось був таким вільним, особливо в роботі з монограмою", — каже Роккі.

Реклама

Марін Серр дуже розважлива у відносинах. За чотири роки, відколи відкрила власний бізнес, вона працювала тільки з однією компанією з виробництва масок і з Jimmy Choo над створенням взуття — і ніколи з іншим дизайнером, художником або знаменитістю. "Ось що дійсно схвилювало мене в цій співпраці. Я хочу працювати з людьми, до яких нелегко дістатися", — розповідає A$AP Rocky.

Отримані в результаті співпраці предмети одягу, безумовно, свідчать про єднання ідей, естетики та енергії, що виходять за межі типових колаборацій. "Ми разом цікавилися всіма деталями, — стверджує Серр. — Наприклад, я запитала, чи подобається йому довжина рукавів та уточнювала будь-які інші дрібниці. Для мене це дуже важливо. Насправді головна ідея колекції полягає в пізнанні тіла, у спробах зробити щось гарне". Для довідки, рукави в колекції — це інтерпретація Роккі вбрання Sex Pistols наприкінці 1970-х, у якому відрізаний рукав з’єднано з рукавичкою.

Робота A$AP Rocky над кожним предметом і силуетом докорінно змінила стиль і підхід Серр. Хто знайомий з її приталеними силуетами, може побачити "ефект Роккі" у вільнішому й розслабленішому образі. "Форма всіх предметів одягу в колекції дійсно відрізняється від того, що я створюю зазвичай, — каже Марін. — Я розробила їх для Роккі, для його тіла. Було складно зберегти свою естетику, але водночас хотілося відповісти на чийсь спосіб життя".

<b>Marine Serre и A$AP Rocky</b>

Колекцію створено під впливом спільної пристрасті Роккі й Серр до навкілля. Музикант — справжній колекціонер вінтажних речей, у нього сотні архівних футболок і, звісно ж, шовкових хусток. Серр має цілий склад викинутого одягу, і вона регулярно відвідує паризькі блошині ринки. За оцінкою Серр, їхня колекція на 75% створена за технікою апсайклінгу, водночас всі футболки, шкіру, шовк і денім перероблено з готового одягу або вінтажних речей, які Серр купила спеціально для цієї колекції. "Завдяки переробленню й використанню всіх цих старих футболок кожна річ вийшла унікальна. Ніхто ніколи не матиме однакових із кимось штанів чи намиста", — розповідає Серр.За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.