До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Раф Сімонс і Міучча Прада показали першу чоловічу колекцію

"Одяг — це вираження ваших ідей, вашої індивідуальності", — сказала Міучча Прада за кілька хвилин після показу своєї першої чоловічої колекції, яку створено спільно з Рафом Сімонсом для Prada. І якщо їхня перша спільна колекція розумно балансувала між баченнями обох дизайнерів, то в другій, очевидно, Міучча дозволила Рафу стати до керма влади. І Раф зробив те, що в нього виходить найкраще — надав одягові характеру.

Prada Menswear осень-зима 2021/2022
Prada Menswear осень-зима 2021/2022

Окрім того, що чоловіча колекція Prada осінь-зима 2021/2022 розумна, сучасна й актуальна, вона не видається надмірно продуманою. Поєднання суворої формальності тканин, що так елегантно контрастують і якими відома Прада, з іграми пропорцій і несподіваними деталями Сімонса — кожен образ свідчить про зв’язок емоцій та інтелекту, вишуканості й утилітарності.

Реклама
Prada Menswear осень-зима 2021/2022
Prada Menswear осень-зима 2021/2022

Великі трикотажні моделі з V-подібним викотом (особливість Сімонса) поєднувалися з кашеміровими довгими штанами й масивним класичним взуттям (наріжний камінь Prada). Костюми в тонку смужку ("все своє життя я ненавиділа смужку, а в цьому шоу її повно", — поділилася Прада) були скроєні на вимогу 108-річного лейбла, тоді як великі нейлонові бомбери й трикотажні сорочки-поло транслювали естетику Сімонса. Але саме в чудовому асортименті верхнього одягу, який домінував на шоу, синергія між естетикою Prada і Raf Simons стала найочевиднішою.

Prada Menswear осень-зима 2021/2022
Prada Menswear осень-зима 2021/2022

Потреба у відчутті, насолоді від дотику дизайнерів привела до появи цілої низки текстур і текстилю. Жакардові трикотажні вироби та шкіра з геометричним малюнком поєднуються з ренейлоном, твідом букле й класичними костюмами з вовни в тонку смужку як традиційних, так і несподіваних кольорів.

Prada Menswear осень-зима 2021/2022

Взаємодія одягу й людини проєктується й на зовнішній світ — кімнати, у яких моделі дефілювали під час шоу. Кожна розбурхує почуття: своїми яскраво забарвленими стінами, танками моделей на їхньому тлі під електронний саундтрек від Plastikman aka Richie Hawtin. "Непростір" шоу авторства Рема Колхаса й AMO створено з мармурових панелей, смоли, гіпсу та штучного хутра — у найкращих традиціях футуристичних 60-х, які знайшли відгук і в самій колекції.

Prada Menswear осень-зима 2021/2022

Успішний дебют чоловічої колекції Prada викликав цілу низку емоцій, тому назва Possible Feelings ("Можливі почуття") здається вельми применшеною. Адже одяг перевершив усі сподівання.

Переглянути всю колекцію Prada Menswear осінь-зима 2021/2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.