До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еммануель Альт про ідеальне взуття, спорт і фемінізм

Еммануель Альт розуміє суть паризького стилю краще будь-якої іншої жінки. Головний редактор Vogue Paris розкриває його секрети Джо Еллісон.

Эммануэль Альт в жакете, расшитом пайетками, Saint Laurent

Головний редактор Vogue Paris, Еммануель Альт, – живе втілення модних кліше. Вона випромінює insouciant – "безтурботний" – шарм, вона неймовірно gamine – "пустотлива" – і взагалі вся така je ne sais – "навіть не знаю". Термін "парижанка" став уособленням струнких, елегантних і шикарних жінок. І Альт в свої 46 років, мабуть, найбільш паризька з усіх парижанок.

Чи навчають в школі невимушеності стилю? "Варто було б", – вважає Альт.

"Інші прагнуть бути стильними, а француженки сексуальними, розмірковує Альт про своїх співвітчизниць. Щоб мати сексуальний вигляд, француженці досить білої футболки і джинсів. Звичайно, вона носить високі підбори, не знімаючи їх, і завжди природна. Секрет її елегантності в деталях, але, при цьому, француженки не зловживають аксесуарами або надто помітним одягом. Вони надають перевагу простоті і можуть з'явитися на будь-якій грандіозній вечірці в чорній футболці і на шпильках і почуватись при цьому чудово". Про образ француженки на сторінках свого журналу вона говорить так: "Як мені здається, це елегантна, впевнена в собі, сильна особистість".

Альт і сама справжня парижанка. Вона народилася і виросла тут, в родині моделі і директора з реклами. Освіту здобула в престижній католицькій школі Lubeck, а пов'язати життя з модою вирішила в 19 років, після того, як побувала на показі Жан-Поля Готьє. До редакції французького Vogue її прийняли 2001 року, всього за чотири тижні до епатажної Карін Ройтфельд, яка очолювала журнал до 2011 року, коли на цій посаді її змінила Альт.

Під її керівництвом журнал змінився. На відміну від Ройтфельд, що втілювала на сторінках ідею гіперсексуальності, часто холодного еротизму, Vogue в версії Альт досліджує набагато більш земну сторону чуттєвості. Її прагматизм відчутний, буквально, у всьому з нелюбові до спорту ( "Ні, взагалі не займаюся. Навіть влітку не плаваю. Я втомлююся від однієї думки про пілатес, пробіжку або йогу. Напевно, в моєму випадку французький опір набув такої форми") і до злегка наївних захоплень диско-фанком і музикантом Бруно Марсом і Ruzzle грою в слова, яка встановлена ​​в її iPhone.

Эммануэль Альт

Як центральна фігура індустрії, наскрізь пронизана метакультурними цитатами, холодною пихою і глузливими образливими словами, Альт приємно дивує простотою та скромністю. Вона з тих, з ким приємно випити пару коктейлів, ось тільки вона не п'є і навіть не курить. "Ніякої кави, алкоголю і сигарет, запевняє Еммануель. Раніше я курила, але кинула 17 років тому. І я в житті не пробувала кави і алкоголю. Жодної краплі. Мені ніколи не хотілося". Хіба така стриманість не карається законом у Франції? "Це відмінний спосіб оздоровлення, вважає Альт. На мій погляд, значно кращий від йоги". Якщо вона кудись йде, то п'є "дієтичну колу на обід, а ввечері безалкогольний мохіто або Perrier", які закушує млинцями з омара в рибному ресторані Marius&Janette в районі Єлисейських Полів або своїми улюбленими спагетті з молюсками в Cibus.

Отже, Еммануель все-таки не проти поїсти. "Обожнюю їжу, з ентузіазмом вигукує вона. Але я дуже строго до себе ставлюся і в цих питаннях дуже радикальна: можу тиждень харчуватися виключно різотто і пастою з хлібом, але наступні два тижні проведу на неймовірно сумній, але ефективній дієті з цибулі-порею і броколі. Я хочу насолоджуватися життям і тому намагаюся поєднувати дієту зі смачними стравами".

Альт чудовий співрозмовник: сміхотлива, кокетлива, вона постійно стежить, щоб не сказати чогось "зайвого" про світ моди. "Через своє становище у французькому Vogue вона може здатися неприступною, надто вишуканою та елегантною", вважає модель Дар'я Вербова, що познайомилася з Альт під час зйомки їх першої спільної fashion story для Chanel багато років тому і стала однією з найулюбленіших моделей видання. "Насправді вона жіночна і доброзичлива, дуже весела, легка і зухвала".

Таке безтурботне ставлення до життя проявляється і в стилі Альт якщо, звичайно, можна назвати безтурботною людину, яка може собі дозволити одяг Balmain. А ще природа обдарувала її довгими ногами. Сьогодні на Альт ансамбль з чорних джинсів по щиколотку Topshop Baxter ( "Незважаючи ні на що, вважаю їх найкращими"), туфлі Saint Laurent на підборах середньої висоти і темно-синій светр Celine. Каштанове волосся розпущене і без сліду укладки, з косметики лише рум'янець від засмаги після відпочинку з сім'єю: чоловіком, арт-директором Франком Дюраном, 17-річним сином Антоніном і 8-річною донькою Франсуазою. Мінімум прикрас: перстень з діамантом, годинник Cartier і декілька браслетів Hermes. Її звична форма одягу – обтягнуті денімом стрункі ноги, статусний жакет, туфлі на тонких підборах. І як свідчать тисячі інтернет-мемів, це і є те, що називають справжнім французьким стилем. "Їй справді вдалося створити образ сучасної жінки", вважає Дарина Вербова.

Стиль Альт продукт еволюції і безжальної цензури. "Я ніколи не почувалась до кінця комфортно в спідниці, розповідає Еммануель про речі, що давно зникли з її гардеробу. Довгий час я носила міні, але не можна забувати про вік і інші обмеження поряд з ним. І навіть якщо я на мить про них забуду, мій чоловік завжди нагадає. Або мої діти. Син, наприклад, може сказати: "Мама, може, не варто це вдягати?"

Вона каже, що з віком починаєш розуміти, що в одязі головне комфорт. "Я не зможу носити чудове вбрання, якщо буду відчувати себе в ньому невпевнено, жестикулює вона. Ви ніколи не побачите мене взимку у взутті на босу ногу. Жінки часто приходять на модні покази в босоніжках, навіть коли на вулиці мете сніг. Я ж страждати не хочу". На Тижні моди в Нью-Йорку вона була однією з небагатьох, одягнених в пальто по сезону.

"Це аж ніяк не означає, що я можу прийти на показ в шльопанцях Birkenstock, запевняє Еммануель. Але закляклі ноги або несумірні каблуки псують все враження від заходу. Я вже не можу носити дуже високий каблук. По-перше, через зріст: в якийсь момент я зрозуміла, що зовсім не обов'язково на голову підніматися над натовпом. І по-друге, мені вже складно в них ходити. Я можу вийти на шпильках кудись ввечері, але в цей час я цілком задоволена новою для мене висотою каблука", розповідає вона, похитуючи ногою в туфельці на п'ятисантиметровому каблучку.

Нинішній великий інтерес до моди її дивує. "У 17-18 років я абсолютно не цікавилася модою, каже вона, хоч в це важко повірити. Моя мама була моделлю, тому я росла, скажімо так, в оточенні моди, але якогось особливого інтересу до неї не відчувала. Зараз же молоді люди просто схиблені на марках. Моєму синові 17, і я дуже здивувалася, коли побачила, що його дівчина кожен день ходить в школу з брендовими сумочками Chanel, Celine, Burberry. Мені здається, це безумство ходити з такими речами в школу".

Fashion-індустрія змінилася з тих пір, як Альт робила свої перші кроки в моді, але деякі речі залишаються непорушними. Одна з них культ femme fatale. Альт, як і раніше, щиро вірить в образ сексуальної француженки, і тому із задоволенням друкує її фото на сторінках французького Vogue "топлес, з яким-небудь чисто французьким атрибутом наприклад, сигаретою". Вона гаряче захищає свій вибір: "Сигарета додає образу характеру. Дама з сигаретою завжди була дуже естетичним видовищем. Не думаю, що сигарета у вас в руці вплине на чиєсь рішення курити чи ні". Що стосується обов'язкової "оголеної натури", Альт вважає, що в Vogue, особливо французькому, вона обов'язково має бути присутня. "Але я завжди пильно стежу за тим, щоб жінка мала гідний вигляд".

Всі її музи давно вийшли з ніжного віку. "З багатьма нашими моделями ми працюємо по 10 років, а то і більше, розповідає Альт. Я не хочу публікувати фото занадто худих або дуже молодих дівчат у себе в журналі. Засилля молодих дівчаток в пресі наганяє тугу. Важливо показувати справжніх жінок певного віку".

Чи вважає вона себе феміністкою? "Що ви! сміється Еммануель з удаваним жахом. Життя без чоловіків було б таким сумним. Для кого ми купували б всі ці туфлі?

Фото: Katja Rahlwes

Зачіска: Christian Eberhard

Макіяж: Lucia Piea

Манікюр: Brenda Abrial

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.