До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими джинсами 2022 року

Які джинси будуть у тренді 2022 року? Наступна весна диктує особливі правила: нові силуети, кольори та специфічні типи декору. Vogue.ua зібрав великий гід найстильнішими джинсами, які варто додати до власного гардероба вже тепер.

Широкі джинси
Missoni, весна-літо 2022
Molly Goddard, весна-літо 2022
MSGM, весна-літо 2022
Valentino, весна-літо 2022

Хоча вузькі джинси, ймовірно, і не підуть остаточно, у 2021 році їхній "кінець" був порівняно близький: мішкуваті джинси були однією з абсолютних тенденцій минулої весни, а впродовж року кількість запитів, пов’язаних з "мішкуватими" або "широкими" штанами, за даними платформи Lyst, збільшилася на 52%. Список тенденцій сезону весна-літо 2022 також підтверджує їхню правоту: наступного року джинси будуть мішкуваті, як, наприклад, у Valentino, а також з низькою посадкою — ще одна максима, яка супроводжує цей тип силуету, про що свідчать колекції Molly Goddard, Missoni і MGSM.

Реклама
Бермуди з деніму
Coach, весна-літо 2022
Isabel Marant, весна-літо 2022
Vaquera, весна-літо 2022

Поряд із широкими джинсами, це буде ще один з безумовних силуетів сезону: шорти-бермуди ввійшли до колекцій минулих сезонів, а 2022 року вони набудуть силуету оверсайз. Надихнутися на стилізацію можна образами від Coach або Vaquera, які вирішили комбінувати дуже широкі шорти з бра як під легкими куртками, так і поверх інших сорочок, граючи з багатошаровістю. Isabel Marant же представила декоровану модель у стилі бохо.

"Рвані" джинси
Dolce&Gabbana, весна-літо 2022
Vetements, весна-літо 2022

Тенденція знову повториться й у 2022 році: наступної весни "рвані" джинси все ще залишаться в списку безумовних лідерів. Бренди представили варіанти на будь-який смак: розрізи можуть бути мінімальними, як пропонує Vetements, на рівні колін, або трохи екстремальнішими, як у випадку з Dolce & Gabbana.

У техніці печворк
Amiri, весна-літо 2022
Dsquared2, весна-літо 2022
Marine Serre, весна-літо 2022
Marques Almeida, весна-літо 2022

У період буму на апсайклінг клаптикове шиття здається однією з тих логічних тенденцій, які збережуться й наступного року. Що стосується деніму, у 2022-му ця техніка знову стане однією з максим: комбінуйте різні відтінки синього, як Marques Almeida або Dsquared2, чорну джинсову тканину, як Amiri, або вибирайте рожевий і фіолетовий, як Marine Serre роблять це в образі, що складається із жилета й культового лонгсліва із зображенням спадного місяця.

Логоманія
Max Mara, весна-літо 2022
Coach, весна-літо 2022
Vetements, весна-літо 2022

Це було лише питанням часу: джинси теж зачепив тренд логоманії. У 2022 році вони стануть чистим полотном, щоб показати підпис модного Дому, якому вони належать. Лого міститимуться на світлих штанах (які Vetements прикрасили чорними логотипами, а Coach — темно-синіми) або обіграватимуться через образи, як у Max Mara, що куртку, шорти й топ вишили літерами італійського бренду.

З принтами
Chanel, весна-літо 2022
Etro, весна-літо 2022

Нас чекає сезон, у якому денім стане тканиною, що потребує експериментів і творчості. У 2022-му не тільки "рвані" й клаптикові матеріали втілюють у життя DIY-принцип: ефект розмальовування буде ще однією тенденцією, яка спонукатиме нас персоналізувати джинси, які вже є в нашому гардеробі. Це можуть бути живописні метелики, як у Chanel, зорі, як у разі з Collina Strada, або інші мотиви в стилі бохо, наприклад, ті, що Etro додали до своєї весняно-літньої колекції 2022.

Декорований денім
Dolce&Gabbana, весна-літо 2022
Isabel Marant, весна-літо 2022
Dries Van Noten, весна-літо 2022

Не дивно також, що пристрасть до святкових образів і блиску захопила й територію деніму: справді, в колекціях весна-літо 2022 року джинси майстерно прикрашені блискучими аплікаціями. Це тенденція, що спостерігається в Isabel Marant, Dolce & Gabbana й Dries Van Noten, перетворює прості джинси на справжню окрасу.

Темно-синій денім
Emporio Armani, весна-літо 2022
Amiri, весна-літо 2022
Saint Laurent, весна-літо 2022

Серед різних відтінків деніму головна перевага належить темно-синьому. Надихнутися можна весняно-літніми колекціями Saint Laurent, Amiri і Emporio Armani.

Total denim
Dior, весна-літо 2022
Blumarine, весна-літо 2022
Rejina Pyo, весна-літо 2022

Логічно, що цей образ знову вийшов на перший план: канадський смокінг або total denim переживає піднесення завдяки своїй практичності. Бренди радять стилізувати джинси із сорочками, куртками або кроп-топами з деніму.

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.