До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Штани з низькою посадкою — несподіване повернення з нульових

Чи міг хтось уявити, що культовий фасон початку нульових, що відкриває косі м’язи преса, знову поверне собі колишню популярність. Так, цього літа штани й джинси з низькою посадкою знову актуальні. Багато знаменитостей, серед яких Емілі Ратаковскі, Белла Гадід і Зої Кравіц, вже почали активно використовувати модний тренд 2000 років у повсякденному житті.

Белла Гадід, 2020

Днями Зої Кравіц з’явилася в класичних чорних штанах з низькою посадкою. Дівчина доповнила образ укороченою майкою-алкоголічкою, яскравою сумкою через плече кольору фуксії й балетками The Row. Її образ, натхнений 1990-ми, навіяв стиль її батька Ленні Кравіца, який свого часу полюбляв одягати вкорочені майки й обтислі штани.

Реклама
Зої Кравіц, 2020

Силует штанів з низькою посадкою має багату історію. Так, Олександр Маккуїн у 1994 році представив свої знамениті штани Bumster, посадка яких була такою низькою, що оголювала верхню частину сідниць. Мадонна наважилася вдягти відверті штани для реклами MTV того ж року, завдяки чому їх захотіли придбати всі модниці. Штани з низькою посадкою стали головною уніформою кінця 1990-х — початку 2000-х. Вони з’являлися всюди — від музичних кліпів до живих виступів на сцені, від подіумних колекцій до червоних килимових доріжок.

Кіра Найтлі, 2003

Навіть Кіра Найтлі, яку часто асоціюють з одягом з тюлю й вигадливого мережива, вдягла обтислі джинси з низькою посадкою, бандажний топ у стилі Бріджит Бардо й намисто на прем’єру "Піратів Карибського моря" у 2003 році. Такі зірки, як Ріанна й Бейонсе також не змогли ігнорувати модний тренд, приміряючи джинси з низькою посадкою, тоді як Брітні Спірс весь гардероб сформувала навколо них.

Ріанна, 2005

Можливо, тенденція до тонких ремінців у зоні талії стала поштовхом до повернення моделей з низькою посадкою, які вже вподобали Белла Гадід, Емілі Ратаковскі, Джей Ло і Гейлі Бібер. Цього сезону it-дівчата віддають перевагу мішкуватим низьким джинсам. Модниці носять їх у парі з кроп-топами, кросівками й приталеними блузами, розстібаючи кілька нижніх ґудзиків. Схоже, що тренд нульових через 20 років таки повернувся до гардеробів модниць.

Емілі Ратаковскі, 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.