До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Молода кров: що треба знати про дизайнера Вірджила Абло

Поки що "переїзд" Вірджила Абло, креативного директора Off-White, до Будинку моди Versace обговорюється тільки на рівні чуток, Vogue.ua вирішив з'ясувати, що такого чудового у дизайнері та стилісті Каньє Веста, що його у свій час навіть готували до Givenchy після відходу Рікардо Тіши.

Вірджил Абло

Марка одягу Off-White спочатку була задумана як чоловіча і почала своє існування в 2012 році, відразу після попереднього проекту Вірджила PYREX VISION, який дизайнер розпочав з нуля: просто друкував свої принти на "бланкових" футболках і вінтажних сорочках.

Реклама
PYREX VISION, весна-літо 2013

Абло консультував Каньє Уеста і A$AP Rocky, а також і допомагав Каньє в роботі над дизайном Yeezy. Про це пишуть в кожному матеріалі про дизайнера, але останнім часом він все частіше говорить про те, що йому важливо бути самостійною фігурою в моді.

Вірджил Абло

У 2015 році Вірджил Абло став фіналістом щорічного конкурсу LVMH PRIZE, а з березня цього року вже входить до Ради модельєрів Америки або CFDA.

Також в цьому році Вірджил зробить костюми гала-вечора на честь відкриття сезону New York Ballet, який пройде 28 вересня. З 2012 року головою New York City Ballet Fall Gala є актриса Сара Джесіка Паркер, вона і вибирає дизайнерів, які будуть створювати костюми для постановок сезону. "SJP" with crazier ideas then i can think of myself ~ halfway done, – відзвітував днями Абло в своєму Instagram.

Фото: Instagram @virgilabloh

Хоча бренд Off-White ще молодий, в 2019 році в Чикаго Музеї сучасного мистецтва пройде його виставка-ретроспектива. Як сказав сам Абло: "Існує багато домислів про те, як я досяг всього цього, і співробітники музею визнали, що в моєму шляху на вершину є деяка глибина".

Off-White, весна-літо 2018

У липні цього року Вірджил Абло анонсував освітню програму для складних підлітків Чикаго. Спеціалізація курсу – мода. За шість тижнів підлітки повинні будуть вникнути в тонкощі фірмового стилю, вивчити програми Illustrator і Photoshop, познайомитися з друкарською справою, основами ритейлу, а також фешн-комунікацією.

Фото: Instagram @virgilabloh

"Одна жінка – 40 образів Off-White, які ви побачите вже у вересні", після цього підпису до мудборду, опублікованому в своєму Instagram, стало відомо, що колекцію, яку Абло покаже в вересні, він присвятив принцесі Діані.

Читайте також:

Головні тренди сезону осінь-зима 2017/2018

Блестящий кризис: что миллениалы сделали с бриллиантами​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.