До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Мілані: Fendi, Moschino і Max Mara

Поки Міучча Прада планує свою нову стратегію з завоювання світу, решта дизайнерів на Тижні моди в Мілані надихаються італійським футуризмом і легендами 90-х років, від Пітера Ліндберга до Гельмута Ланга. Vogue.ua обрав три нові колекції найзнаменитіших італійських модних Будинків.

Fendi
Fendi весна-літо 2018

Нова колекція замислювалася під враженнями від італійського футуризму початку 20-го сторіччя. Велика кількість "смуг", тонкі нашарування напівпрозорих тканин, відкриті плечі, і, звичайно, не обійшлося без розкішних хутряних пальт, без яких неможливо уявити жодну колекцію Будинку Fendi.

Реклама
Fendi весна-літо 2018

Весь показ можна переглянути тут.

Moschino
Moschino весна-літо 2018

Кайя Гербер відкрила показ Moschino в повній байкерській екіпіровці: куртці, кепці і черевиках. У шкірі з ніг до голови, вона нагадала образ своєї матері Сінді Кроуфорд на знаменитій фотографії Пітера Ліндберга для Vogue в 1991 році. Щоправда, до "луку" Кайї ще додалася спідниця-пачка, як у балерин, тільки з пір'я ніжно-блакитного кольору. Ці пачки з різних матеріалів і різних кольорів стали головним декором першої частини шоу. Другу ж віддали дівчатам-квітам. Плаття в вигляді орхідей, спідниці та пальта, виткані з червоних троянд, фіолетовий жакет-бутон з мільйона пір'їн, навколо якого кружляють тропічні метелики – Джеремі Скотт був у настільки романтичному стані під час роботи над цією колекцією, що навіть його звичний гумор відійшов на другий план.

Moschino весна-літо 2018

Весь показ можна подивитися тут.

Max Mara
Max Mara весна-літо 2018

Перед самим показом креативний директор Max Mara Ян Гріффітс розповів, що надихався роботами Гельмута Ланга (хвиля популярності якого зараз уже порівнювана з невеликим цунамі) для того, аби створити нову колекцію. "Ну що я можу сказати, Гельмут Ланг у повітрі, – сказав він, – це звичайно, особливе урбаністичне відчуття, для нас також важливо було трохи пом'якшити його".

Max Mara весна-літо 2018

У підсумку, колекція Max Mara була більше схожа на Ланга, ніж сучасний Helmut Lang. Брючні костюми, які Гельмут робив на початку своєї кар'єри в Нью-Йорку, чоловічі сорочки та гіпертрофовані плечі з 80-х і класичні пальто crombie – Ланга можна сміливо назвати одним з кращих об'єктів для натхнення.

Max Mara весна-літо 2018

Весь показ можна подивитися тут.

Читайте також:

Модные войны: Prada весна-лето 2018

Главные тренды сезона: металл

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.