До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навколо світу: найяскравіші покази Chanel Cruise

2013 року у Chanel стартував великий круїзний тур по світу. Першою точкою для шоу міжсезонної літньої колекції став Сінгапур. Потім влаштували покази у Дубаї, Сеулі і Гавані, перш, ніж легендарний французький Будинок повернувся в Париж в травні 2017 року. Цього разу колекцію Chanel Cruise 2019 вдруге продемонструють тут. Шоу відбудеться 3 травня в Grand Palais, який заявлений ексклюзивним спонсором заходу. Vogue.ua згадує, який вигляд мали і де відбувались найяскравіші круїзні шоу Chanel.

Показ Chanel на Кубі
Chanel Cruise 2014

Круїзне шоу Chanel в Сінгапурі вдалось по-справжньому спекотним. Дихати неможливо було навіть в тіні, але моделям це не завадило ефектно пройтися по подіумі в жакетах пісочних відтінків, повітряних білих брюках і шурхотливих при ходьбі, спідницях в підлогу. Сам Карл Лагерфельд тоді про вибір місця для показу говорив дуже туманно, пояснював, що він просто давно хотів тут побувати, що йому подобається колористика цих місць, особливо, чорно-білі фіранки, які полюбляють жителі острова, ну і йому приємно, що тут люблять Chanel.

Реклама
Chanel Cruise 2014
Chanel Cruise 2014
Chanel Cruise 2014
Chanel Cruise 2015

Цю колекцію Карл Лагерфельд вирішив показати в Дубаї: "Це була моя інтерпретація романтичного і сучасного Сходу, алюзія на "Тисячу і одну ніч". Краще робити так, ніж постійно згадувати 60-і та 70-і", – поділився тоді дизайнер. Це було ідеальне місце, щоб з'єднати Захід і Схід, сьогодні і завтра, справжнє і фальшиве, і все це змішати в один коктейль в унікальному безмитному просторі, Мецці шопоголіків з усього світу. І хоча Лагерфельд хотів уникнути стилістики 1960-х, в макіяжі все-таки були використані образи, натхненні "Долиною ляльок". Гігантські вії в декілька рядів відмінно контрастували з тапочками Аладдіна і вбраннями, просоченими цитатами східної культури.

Chanel Cruise 2015
Chanel Cruise 2015
Chanel Cruise 2015
Chanel Cruise 2016

Для створення колекції, показаної в травні 2015 року в Сеулі, Карл Лагерфельд шукав натхнення в корейській поп-культурі, яка за останні кілька років стала справжнім феноменом і гігантською фабрикою з виробництва музичних колективів. Яскраву, динамічну і нестандартну колекцію з першого ряду дивилися улюблені подруги майстра: Крістен Стюарт, Тільда Свінтон і Ізабель Юппер.

Chanel Cruise 2016
Chanel Cruise 2016
Chanel Cruise 2016
Chanel Cruise 2017

Преса, яка прилетіла на Кубу для того, щоб побачити шоу Chanel Resort, потрапила на вуличне шоу на бульварі Пасео-дель-Прадо під відкритим небом, в оточенні старих відкритих автівок: Buick, Cadillac і Oldsmobile, що здавалися цілком доречними цитатами неспішного кубинського життя. По імпровізованому подіумі в босоніжках і оксфордах прогулювалися моделі, а гості сиділи на лавочках під деревами. Монохромні розкішні смокінги і напівпрозорі сукні, вбрання, щедро розшиті лелітками і силуети 50-х років, маленькі капелюхи-федори і чокери – колоніальна колекція для розкішного життя під південним сонцем якнайкраще гармоніювала з місцем проведення шоу.

Chanel Cruise 2017
Chanel Cruise 2017
Chanel Cruise 2017
Chanel Cruise 2018

Ця круїзна колекція стала одою Стародавній Греції, а для показу штучно створили грецькі руїни в центрі Парижа. Гості сиділи під 11 "зруйнованими часом" колонами, а в повітрі витали аромати розмарину і шавлії, які проростали між тріснутими плитами. Насправді це була ділянка археологічних розкопок початку XX століття, оточена дерев'яними лісами. Грецькі силуети, грецькі сандалі і сукні-туніки – розкішні загравання Карла Лагерфельда з культурою еллінів.

Chanel Cruise 2018
Chanel Cruise 2018
Chanel Cruise 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.