До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Duck boots — найпрактичніше взуття осені

Duck boots — своєрідний симбіоз гумових чобіт і шкіряних черевиків — широкому загалу відомі радше як "жаби". Поява такого взуттєвого компромісу зумовлена буденністю мисливців XIX століття: під ногами мисливців на качок чергувалися то суха земля, то болото, то бруд, а отже й взуття потрібне було функціональне й практичне. Ідея створення таких черевиків належить Леону Леонвуду Біну. У 1912 році він відкрив компанію L.L.Bean і запустив виробництво hunting shoes — з прогумованою нижньою й виготовленою з натуральної шкіри верхньою частинами.

Hunting shoes, L.L.Bean, 1941 рік

Поява duck boots на подіумах — не новина прийдешнього сезону. У різний час вони вже крокували на показах, найчастіше чоловічих, і збирали найсуперечливіші відгуки, хоча сперечатися з приводу їхньої функціональності не доводилося. Попри єдине джерело натхнення, в осінніх колекціях свої варіації на тему показали Louis Vuitton, у яких зберегли і забарвлення, і загалом виготовлення черевиків у майже первинному вигляді. Dior дещо осучаснили hunting shoes, а Burberry додали свою фірмову карту та поставили черевики на невеликій стійкий підбор. Головний секрет успіху "жаб" — грамотна стилізація. Звісно, не варто поєднувати їх з офісним костюмом, але вовняні спідниці або штани з полотняної тканини згодяться до черевиків якнайкраще.

Реклама
Burberry, осінь-зима 2020/2021
Dior, осінь-зима 2020/2021
Louis Vuitton, осінь-зима 2020/2021

Vogue.ua зібрав 6 найкращих пар duck boots для будь-якої осінньої погоди.

<b>duck boots предметка</b>
Что такое duck boots и как их носить осень 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.