До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які спектаклі варто побачити на Гогольfest-2017

7 вересня одразу на двох майданчиках, ВДНГ і Довженко-центр, стартує Гогольfest – десятий, ювілейний. Ядро фестивалю – театральна програма, яка в цьому році нараховує з десяток великих міжнародних проектів. Vogue.ua обрав п'ять спектаклів, які не можна пропустити.

Гурт Dakh daughters у спектаклі Terabak de Kyiv
A Celebration service

9 вересня о 19.00 на ВДНГ

Реклама

У Києві вперше покажуть музичний перформанс на музику легендарної Мередіт Монк – хореографа й композитора, представника нью-йоркської арт-тусовки, автора музики до фільмів Годара та братів Коен. Прем'єра A celebration service відбулася декілька років тому в одній з церков в американському місті Сірак'юс. Це спектакль-ритуал, в якому Мередіт Монк об'єднала співи й молитви з різних релігій, акцентуючи увагу на можливості єднання людей через ритуал. Київський спектакль – копродукція, в якій з боку США задіяні режисер Том Богдан та хореограф Елісон Істер, учасники колективу Мередіт Монк, й українські музиканти – Sed Contra Ensemble, а також джазова співачка Назгуль Шукаєва.

Балет "I Bislacchi. Omaggio a Fellini"

8 вересня о 20.00 в Довженко-центрі

"I Bislacchi. Omaggio a Fellini" – балет, присвячений легендарному режисеру Федеріко Фелліні, який презентує в Києві італійська танцювальна компанія Compagnia Artemis Danza. Режисер Моніка Касадей каже, що натхненням для її вистави стали фільми Фелліні, а також музика ще одного знаменитого італійця – композитора Ніно Рота, постійного автора музики до фільмів Фелліні, Вісконті і Френсіса Копполи. "Artemis Dansa" – одна з найвідоміших італійських труп, а спектакль про Фелліні – їхня візитівка.

"ДПЮ"

7 вересня о 19.00 в Довженко-центрі

Харківський театр "Прекрасні Квіти" і громадська організація "Лінія згоди" представлять в рамках Гогольfestа соціальний проект – вистава "ДПЮ", в основі якої лежать історії ветеранів АТО. У виставі беруть участь не тільки професійні актори, а й два ветерани АТО: їхні історії актори "розповідають" в імпровізованих сценах.

"Stop being poor"

Дата буде оголошена пізніше

"Всі ми одноразові. Працюй – споживай – вмирай". Це – гасло вистави нової норвезької трупи "By proxy". З виставою Stop being poor театр переміг на фестивалі Korber Studio Junge Regie Festival в Гамбурзі в 2015 році. Головна тема перформансу більш ніж актуальна – капіталізм з усіма його наслідками, а дія спектаклю відбувається у величезному відкритому офісі. За допомогою хореографії актори досліджують знайомі будь-якій сучасній людині проблеми – тривожність, рефлексія, самотність.

"Philoktet"

11 вересня о 20.00 в Довженко-центрі

Сучасний німецький театр – зона експерименту і незручних, часто політичних, питань. Переконатися в цьому можна буде на виставі "Филоктет" німецької трупи Philoktet theatre. Німці покажуть у Києві виставу за п'єсою "Филоктет" Хайнера Мюллера, який, в свою чергу, в 1964 році інтерпретував знамениту давньогрецьку трагедію Софокла. На сцені – п'ять молодих німецьких акторів: як ніби за грецьким каноном, у виставі грають тільки чоловіки. В інтерпретації німецького театру "Филоктет" – спектакль про політику і сучасний світ.

Читайте також:

Пачка от кутюр: как сотрудничают мода и балет

Опера та влада: в музеї Вікторії та Альберта відкривається нова виставка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.