До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дрес-код Вімблдона: як одягаються гості та гравці

Вімблдон – найелегантніший тенісний турнір. З 1877 року він відбувається в Лондоні на трав’яних курортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету, а серед його постійних гостей не тільки шанувальники тенісу і знаменитості, але й члени королівської родини Британії.

Герцоги Кембриджські на Вімблдоні 2015 року

2018-го Вімблдон триває з 2 до 15 липня. Змагання традиційно завершує основний сезон турнірів на трав'яному покритті, що є третім турніром Великого шолома в сезоні. Вімблдон відомий не тільки рівнем спортсменів, які сюди приїжджають, але і жорсткими вимогами до зовнішнього вигляду. Так, дрес-код турніру рекомендує одягатися гостям в діловому стилі, а також уникати спортивного одягу, включно з кросівками, шортами, бейсболками, футболками, толстовками і навіть джинсами.

Реклама
Герцогиня Кетрін на Вімблдоні 2017 року

Не менш суворого дрес-коду повинні дотримуватись і спортсмени. Головна вимога – вони повинні виступати в білій формі. Допускають лише канти на комірці або на краях шортів чи футболки, але їхня ширина не має бути більшою за один сантиметр. Правила стали ще жорсткішими 2014 року, оскільки до цього офіційний опис дрес-коду вимагав "переважно білу" форму і спортсмени трактували це, як хотіли. Білими мають бути й аксесуари, зокрема, напульсники, шнурки і навіть підошва кросівок. Наприклад, 2013 року Роджер Федеррер отримав зауваження за кросівки з оранжевою підошвою. Самі тенісисти до таких обмежень ставляться по-різному. Одні обурюються, а інші фокусуються на грі й перемагають.

Камілла Джорджи на Вімблдоні 2017 року
Ежені Бушар на Вімблдоні 2017 року
Енді Маррей на Вімблдоні 2017 року

Читайте також:

5 молодых теннисисток, за которыми нужно следить

Белла Хадид в Nike на финале Ролан Гаррос

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.