До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке Vogue Dance і чому це модно

Vogue Dance — один з наймодніших танцювальних напрямів у світі. Чому — знає Vogue.ua.

"Дякую" за популяризацію vogue dance варто сказати Мадонні. В 1990 році поп-діва випустила кліп на пісню Vogue — відео зняв 27-річний режисер Девід Фінчер, в майбутньому — автор "Бійцівського клуба" та "Дівчини з татуюванням дракона". Цей розкішний кліп, знятий у стилістиці "золотого віку" Голлівуду — такий собі посібник з vogue dance: герої, вдягнені в смокінги й елегантні костюми, спочатку завмирають у млосних позах моделей глянцевих журналів, а потім починають танцювати — причому основний акцент в їхньому танці припадає на руки. Це і є танець у стилі Vogue. Відео в минулому році отримало дев’ять з дев’яти можливих номінацій на MTV video music awards – а vogue dance став знаменитим в усьому світі. За рік до цього, в 1989, був ще один кліп, який вніс лепту в популяризацію vogue dance – запальне відео Малькольма Макларена Deep in Vogue.

Реклама

Хоча почалося все набагато раніше — в 1960-ті, в Гарлемі. Є навіть "смачна" легенда про те, що стиль зародився у гарлемській в’язниці, де ув’язнені розважалися, наслідуючи пози моделей з фотографій журнала. Та танцювали vogue, у першу чергу, на вулицях. Па танцівників нагадували рухи моделей під час модних зйомок та показів, плюс важливу роль відігравав образ танцівника — яскравий костюм і зі смаком підібрані аксесуари. Тому танець назвали Vogue. Більше всього у танці працюють кистями. Танцівників Vogue називають просто – вогери.

Vogue-батл представників LGBT-спільноти на танцмайданчику в околицях Вашингтона, жовтень 2008

У цього танцю взагалі цікава термінологія. Танцювальні шоу називаються vogue ball і проходять по всьому світу, а найвідоміші танцювальні школи — насправді не школи, а будинки, тобто vogue house. Найвідомішими будинками vogue вважаються House of Ninja, House of Mizrahi, House of Xtravaganza, House of Lebeija. Кожен будинок — це танцювальна спільнота зі своєю соціальною філософією. Члени будинку позиціонують себе як сім’ю. Будинки змагаються між собою на шоу та батлах.

Костюми у Vogue важливі настільки ж, як і техніка. Вбрання для танцівника — як автограф: воно має бути незвичайним, своєрідним, несхожим на інші, тому одяг часто шиють самі. На змаганнях використовують різні стилістичні рішення — від образу Мадонни до національного українського костюма. Справжній вогер — це ще й природжений стиліст.

Vogue – танець-емоція. В першу чергу підійде людям, захопленим модою й таким, які прагнуть показати себе. Vogue подібний до акторської майстерності: виходиш на сцену й граєш, тільки на додачу до міміки використовуєш ще хореографію й спеціальні жести. Такі перформанси посилюють впевненість у собі.

Vogue dance в центрі Myway

В Україні vogue dance дуже популярний. Йому навчають, зокрема, й у київській танцювальній школі Myway, яка спеціалізується на сучасній хореографії. Myway — одна з найбільших танцювальних шкіл в Україні, яка навчає стилю vogue майже десять років. Тут це один з найпопулярніших напрямів, а навчатися vogue можуть як хлопці, так і дівчата. До речі, Myway випускає свої колекції танцювального одягу. Викладачі школи кажуть, що "найкращий одяг для тренувань vogue — той, що налаштовує на правильну манеру, підкреслює сексуальність, не приховує і не сковує рухів. Пасуватимуть приталені яскраві футболки та майки, вузькі штани, джинси й лосіни з еластичної тканини. Можна також доповнити образ прикрасами й аксесуарами на кшталт об’ємних яскравих браслетів і сережок, та головне — не перегнути палицю".

Студія працює сім днів на тиждень, тут дев’ять затишних залів: окрім vogue, в Myway навчають ще 30 танцювальним стилям — від джаз-фанку до модного waacking.

Більше про vogue dance можно дізнатися тут

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.