До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди піти і що робити в Копенгагені

8 серпня в Копенгагені стартує Тиждень моди, в рамках якого місцеві дизайнери покажуть колекції сезону весна-літо 2018. В останні роки скандинавська мода переживає підйом, а інтерес усього світу до локальних брендів надзвичайно високий. Vogue.ua знає, куди піти й що робити в Копенгагені – місті, відомому своєю архітектурою, арт-галереями та цікавою нордичною кухнею.

Hotel SP34

Готель SP34 відчинив свої двері в 2014 році в Латинському кварталі в Копенгагені. Будівля пережила трансформацію від сюрреалістичного гламуру і надмірного декору, немов з майстерні Девіда Лашапеля, до простого, красивого і чистого північного дизайну, де приглушені відтінки поєднуються з дизайнерськими меблями: бездоганні білі стіни, світла дерев'яна підлога, сірі вовняні або коричневі шкіряні дивани, білі стелажі для білизни і туалетних кімнат в мінімалістичному стилі. Що стосується їжі – сніданок 100% органічний, а повечеряти чи пообідати, насолоджуючись іспанськими тапас, можна в сусідньому Bar Morit.

Реклама
Le Central Hotel & Cafe

Le central Hotel and Cafe, що колись був майстернею взуття, сповнений власного характеру. Тут можна посидіти в затишному кафе на першому поверсі й відпочити в комфортабельних модних спальнях на одного. В Central не покидає відчуття сімейного тепла з вкрапленнями Orient Express: зелені шпалери, дерев'яні меблі й постільна білизна Geismar. Обов'язково затримайтеся на каву й сніданок наступного ранку, щоби сповна відчути шведську концепцію "hygge", що в перекладі означає "створювати щасливу й затишну атмосферу".

Groed

Ресторан Groed став Копенгагенською гарячою точкою за останні 4 роки завдяки своїм неповторним данським рецептам вівсянки і нескінченним вибором домішок до неї: свіжі або сухі фрукти, горіхи, ягоди, підлива, шоколад і компоти. Підкріпіться перед насиченим днем вивчення міста ситним сніданком, який тут подають з чорною кавою або трав'яним чаєм.

Stilleben

Розміщений в магазинному районі Indre By, Stilleben має певну данську чарівність, яку підкреслює скандинавський дизайн у всіх його формах, з гарними керамічними вазами, розкішними вовняними покривалами з лами, художніми фотографіями і мармуровими столами від OX DENMARQ.

The Standart

Будівля 1930-х розташована в кінці каналу Nyhavn, The Standart об'єднує під одним дахом три ресторани і джаз-клуб. Днем відвідувачі можуть скуштувати традиційні страви smorrebrod або житній хліб з лососем і хріном в Данському бістро Almanak або сучасну індійську кухню в Verandah. Увечері ж мішленівський шеф-кухар Тортстен Вільдгард відкриє для вас найкращі страви нордичної кухні, а закінчити вечерю можна концертом в Jazzklub, де кращі джазові музиканти грають щоночі.

Louisiana

Музей сучасного мистецтва Lousiana вартий кожної хвилини півгодинної подорожі з Копенгагена. Він розташований посередині квітучого зеленого парку з виглядом на Балтійське море. У ньому знаходиться найбільше зібрання післявоєнного мистецтва в Скандинавії, включаючи роботи Гіакометті, Воргола, Пікассо, Раушенберга і Яой Кусама.

The Coffee Collective

З красивою терасою, захищеною деревами зовні і Скандинавським дизайном всередині, The Coffee Collective є ідеальним місцем для відпочинку в Копенгагені. Перебуваючи в декількох кроках від кварталу Norrebro, це місце допоможе перезарядитися енергією завдяки еспресо, лате і капучіно зі свіжого кавового зерна, звичайно ж разом з данськими солодощами.

Playtype

Завдяки дизайнерам Дженсу Кахусу и Джонасу Хекшеру, Playtype є магазином, присвяченим виключно типографії. Тут наявні різні блокноти, чашки і постери, де кожна літера роздрукована вручну і може бути персоналізована, роблячи магазин ідеальним місцем для покупки подарунків друзям.

Lidkoeb

Зайдіть в Lidkoeb і ви опинитеся в затишному барі зі шкіряними диванами, вовняними ковдрами і палаючим вогнем, з погребом віскі, який неможливо пропустити і оригінальними коктейлями з горіховим бурбоном і березовим сиропом. Враховуючи це, не дивно, що в це місце з настанням ночі прагне потрапити чимало охочих.

Читайте також:

В бывшем Noma в Копенгагене открыт новый ресторан

Streetstyle: Неделя моды в Копенгагене

Куда отправиться этим летом: из Барселоны в Рио-де-Жайнеро

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.