До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві виступить бас-баритон Ніколас Ішервуд

6 грудня завдяки музичному агентству "Ухо" в Києві виступить всесвітньо відомий бас-баритон Ніколас Ішервуд.

Ішервуд – американський бас, який спеціалізується на бароковій і сучасній класичній музиці. Ла-Скала, Ковент-гарден, Берлінська державна опера – Ніколас виступає на головних майданчиках світу. У Києві він виконає твори Карлхайнца Штокхаузена, одного з найбільших композиторів і новаторів XX століття. Про концерт Vogue.ua розповіла співзасновниця музичного агентства "Ухо", Саша Андрусик:

Реклама
Ніколас Ішервуд

"Мою музику зможуть зрозуміти через 200 років, – говорив Штокхаузен. – Його перший концерт закінчився скандалом, хоча відбувався під час Дармштадських літніх курсів – в залі сиділи суцільні авангардисти. Зараз необхідності представляти Штокхаузена немає – він один з головних новаторів століття. У Києві прозвучать два його твори. "Зодіак" – найвідоміший. Він написаний для дванадцяти музичних шкатулок в 1974-1975 роках як частина циклу "Музика в животі" і залишається чи не найпопулярнішою його роботою. У ньому дванадцять частин – по одній кожному знаку. Кожна частина базується на власній короткій мелодії. Дванадцята мелодія переросла в окремий твір – "Capricorn" ( "Козеріг"), створений вже безпосередньо для багатоканальної електроніки і баса. Штокхаузен присвятив музичну драму "Сіріус" (1977) і її півгодинний фрагмент, "Козеріг", "американським першопрохідникам на Землі і в космосі".

Штокхаузен, фото Анрі Картьє-Брессона

Виконувати "Козерога" і "Зодіак" в Києві буде Ніколас Ішервуд – всесвітньо відомий американський бас. Він багато років дружив з композитором: їх співпраця почалася 1983 року і тривала до смерті композитора 2007-го. Запис "Козерога" у виконанні Ішервуда числиться в каталозі лейбла Stockhausen-Verlag і є "канонічною" версією твору. Ніколас досліджує специфічні вокальні техніки, необхідні для виконання нової музики, є автором книги The Techniques of Singing, в якості запрошеного професора викладає вокал в ключових вузах – State University of New York і паризькій École Normale de Musique. У Києві він виступить вперше, свій концерт хотів би присвятити оперному артисту Василю Сліпаку – вони дружили".

Концерт відбудеться 6 грудня в Будинку Актора.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.