До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіна Кароль — про альбом "Подвійний рай", нову зачіску та свою сексуальність

Новий альбом Тіни Кароль називається "Подвійний рай". Це вже третій реліз Тіни цього року — редакція Vogue послухала його однією з перших та ділиться враженнями.

Тіна Кароль

Здається, Тіна Кароль давно не мала такого насиченого в музичному сенсі року. Навесні вийшов альбом "Красиво" — зухвалий, танцювальний, модний, багато в чому експериментальний для попдіви альбом. Влітку Тіна дозріла для великої колаборації з молодими українськими артистами — і до Дня Незалежності випустила платівку "Молода кров", де зібрала сім яскравих нових артистів, від гучного Wellboy до незвичайної Alina Pash. І ось, 29 жовтня, Тіна представляє третю за рік платівку — EP "Подвійний рай", де всього чотири пісні, зате які: мелодійні, вокальні хіти в стилі кінця 1990-х і початку 2000-х, що нагадують про золотий час великих вокалісток Мераї Кері та Тоні Брекстон.

Реклама

"Я стала нарешті писати і музику, і тексти, і дуже щаслива", – розповідає Тіна про альбом у розмові з vogue.ua. — "Я пропадаю в студії цілодобово безперервно — і ось результат: три альбоми за рік. "Подвійний рай" — дуже вокальний альбом: це естетика повільних треків 2000-х, музики, яку виконували чудові співачки Тоні Брекстон, Мерая Кері. Я давно не почувалася такою сексуальною, спокусливою, як у цих піснях. Так, я бувала різною — сміливою і рішучою, меланхолійною і сумною, але настільки сексуальною й мелодійною — ніколи. Я дуже тішуся цими треками".

Альбом "Подвійний рай", як і попередній альбом "Красиво", був написаний Тіною Кароль у співавторстві з Аркадієм Олександровим. "EP "Подвійний рай" — це наче музична повість, — каже композитор. — Усі пісні альбому — це особисті мотиви Тіни, які можна порівняти з Маріанською западиною. Ця метафора добре підходить для розуміння масштабу особистості Тіни — глибина її музичного океану незрівнянна ні з чим іншим".

Заголовний трек альбому має однойменну назву — "Подвійний рай". На нього співачка вчора випустила кліп — за добу він набрав понад мільйон переглядів. Це стильна, лаконічна робота, створена молодим режисером Аліною Симоненко. 14 років тому Аліна потрапила до фанклубу Тіни — з фанатки виросла спочатку до відеографа, постійно знімаючи для Тіни бекстейдж-відео, а тепер дебютує як режисерка. "Подвійний рай" — це алюзія до кінохіта двохтисячних "Її звали Нікіта" Люка Бессона. В арсеналі героїні Тіни, яка співає про ревнощі, і просить любити її такою, якою вона є, — потужний вокал, а ще — великий пістолет та вінтажні модні образи, які прокладають місток до естетики самого фільму Люка Бессона.

Стилістка Ольга Ревуцька наголосила на концепції "прихованої сексуальності" винятково образами total black: коротка чорна сукня David Koma, розкішна сукня до підлоги SAINT LAURENT та головний образ кліпу — вінтажний чорний комбінезон GUCCI, створений Томом Фордом у 1998 році. Сама Тіна каже, що її улюблений образ із кліпу — це все-таки сукня до підлоги Saint Laurent, драматична та смілива. Це сукня з власного гардеробу Тіни.

Тіна — артистка-хамелеон, яка любить змінювати образи залежно від альбому, кліпу або просто нового треку. Так, шанувальники артистки пам'ятають, що навесні, до прем'єри live-концерту "Красиво", Тіна приміряла відверті образи — в одній сцені шоу вона з'являється в хустці з металевих ланцюгів, накинутій на оголене тіло. Платівка "Подвійний рай" також надихнула артистку на експерименти — співачка освітлила волосся та постригла чубок. "Ми з командою довго розмірковували про те, який вигляд має бути у героїні нового альбому, яка вона. Зрештою дійшли образу героїні фільму "Її звали Нікіта", а потім зрозуміли, що мені потрібен чубчик, який надає образу загадковості й різкості".

Ритм-енд-блюз, глибокий вокал, "холод у губах" та трохи меланхолії: новий альбом Тіни Кароль — відповідний саундтрек для цієї осені.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.