До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сюрреалізм і відсилання до фільму Сергія Параджанова в новому кліпі Леді Ґаґи

Леді Ґаґа завжди робить все можливе, щоб її музичні відео були оригінальними й вирізнялися. Але з випуском мініфільму "911" вона набагато підняла планку. Тарсем Сінгх зрежисував кліп сповнений захопливих образів і різних прихованих смислів. Відсилаючи до класики артхаусного кіно, як-от "Свята гора" Алехандро Ходоровскі, "8½" Федеріко Фелліні й "Колір граната" Сергія Параджанова, новий кліп Ґаґи "911" став її найсюрреалістичнішою роботою. Природно, що одяг зображує цю концепцію через серію нестандартного вбрання на замовлення Ґаґи, її fashion-директора Нікола Формічетті й стилістки Марти дель Ріо.

Замість того, щоб взяти одяг з подіумних колекцій, Ґаґа і її команда шукали нових дизайнерів та унікальні речі. Випускник Central Saint Martins Йоганнес Варн зробив свій внесок у створення образу, що відкриває кліп, надавши обтислу асиметричну сукню з ефектом омбре й накидку, у яких Ґаґа непритомніє в піщаних дюнах. Малинова сітчаста маска Dead Lotus Couture затуляє очі співачки, коли її знаходить вершник на чорному коні в чорному капелюсі, подібному до капелюха Ходоровскі у фільмі "Кріт". Наприкінці кліпу Ґаґа також з’являється у вбранні з випускної колекції Варни — елегантна жовта сукня з драпіруванням стала ще одним незабутнім образом кліпу.

Реклама
Леді Ґаґа в браслеті Lillian Shalom і сережках House of Emmanuele
Леді Ґаґа в сукні Johannes Warnke і масці Dead Lotus Couture
Костюми Garo Sparo

Далі постають ще оригінальніші костюми. Дієго Монтоя — автор масок, що реагують на звук, які Ґаґа використовувала під час недавнього виступу на церемонії MTV Video Music Awards, — зробив для співачки прозору сукню з нальотом ретро-елегантності. Яскраво-синє, всипане сотнями сапфірових намистин вбрання мало б цілком нормальний вигляд, але маска Lance Moore додавала дивакуватості образу. Те саме можна сказати про комбінезон Karina Akopyan з квітастим малюнком і відповідною маскою — цей образ мав сексуальний і моторошний вигляд водночас, у стилі Реї Кавакубо.

Леді Ґаґа в масці Lance Moore
Леді Ґаґа в сукні Shaun Leane
Леді Ґаґа в бра й спідниці Karina Akopyan

Персонажі заднього плану також тішили око. Художник костюмів Гаро Спаро створив індивідуальні образи для кількох артистів мізансцени. Кожна з мандаринових і жовтих версій релігійного одягу, суконь з високим коміром, прикрашених вишивкою, і високі головні убори були б разючими самі по собі, але сукупно вони сповнюють відео захопливим хором дивацтв.

Леді Ґаґа в головному уборі Lance Moore
Леді Ґаґа в комбінезоні Karina Akopyan
Леді Ґаґа в сукні Alexander McQueen
Леді Ґаґа в сукні Diego Montoya

Але за всім сюрреалізмом було посилання. За кілька митей після виходу ролика зірка вирушила в Instagram, щоб пояснити його символіку й глибоко особистий задум. "Цей короткометражний фільм дуже особистий для мене. Він оповідає про мій досвід проблем з психічним здоров’ям і те, як реальність і мрії можуть бути пов’язані між собою, щоб сформувати героїв всередині нас і навколо", — написала вона, перш ніж подякувати Сінгхові, команді й легіонам фанатів. З кожним кадром, сповненим відсилань до фільмів, дивовижного одягу й дивного дійства, відео "911" справедливо можна визнати одним з найкращих у кар’єрі Ґаґи — факт, який вона, схоже, і сама усвідомлює.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.