До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Карпатська магія у кліпі Alina Pash на трек Bosorkanya

Співачка Аліна Паш представила кліп на трек Bosorkanya. У відео є ангел, демон, а також розкішні відьми на чолі з Аліною, які влаштовують драйвовий шабаш з танцями, музикою і приготуванням чаклунського зілля. Такий сюжет не випадковий: на Закарпатті, звідки родом співачка, "босорканями" називають жінок з магічними здібностями – це чаклунки, яких поважає і побоюється все село. До України слово перекочувало з угорської мови, його до сих пір активно вживають жителі Карпат і Закарпаття.

Трек Bosorkanya увійшов до дебютного альбому Аліни Паш Pintea:Gory, представленого у травні 2019 року. У назву альбому Аліна винесла ім'я закарпатського народного героя, місцевого Робін Гуда, Пинті. "Він був моїм предком. Ця розповідь про нього. Цей альбом про мої корені, витоки, рідні місця. Адже я родом з гір!", – каже дівчина.

Реклама
Аліна Паш

Кліп зняв французький режисер і музикант Натан Дейзі, з яким Аліна працює вже не вперше. Хореограф кліпу – Олександр Кравець.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.