До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто піти на концерт Tempesta di Mare в Будинку звукозапису

22 лютого в Будинку звукозапису Kyiv State Symphony Orchestra зіграє незвичайний концерт "Буря на морі" (Tempesta di Mare). У програмі: Моцарт, Мендельсон і український композитор Максим Березовський. Диригент – Луїджі Гаджеро, керівник "Ухо-ансамблю". Буде цікаво.

Афіші для концерту розробила художниця Дарія Кольцова

Італієць Луїджі Гаджеро добре відомий українській публіці. Він професор академії музики в Страсбурзі, як диригент і соліст виступав в Карнегі-Голі і Берлінській філармонії, співпрацював з найвідомішими музикантами з усього світу – від Деніеля Баренбойма до Ріккардо Муті. Протягом останніх двох років Луїджі керує київським "Ухо-ансамблем" – про це в жовтневому номері Vogue UA 2018 року детально розповіла куратор оркестру Саша Андрусик. Цього року Луїджі став головним диригентом Kyiv State Symphony Orchestra (це нова назва Київського естрадно-симфонічного оркестру, у якого цього сезону почалося нове життя).

Реклама
Луіджі Гаджеро

Куратори з'єднали в програмі першу українську симфонію композитора Максима Березовського із сучасною для неї музикою Моцарта. Це краще від будь-яких документів свідчить про культурну євроінтеграцію України ще 250 років тому, – каже художній керівник оркестру і контриб'ютор Vogue UA, Любов Морозова. Моцарт і Березовський не тільки були сучасниками, вони вчилися у одного викладача – італійця Падре Мартіні. Італія – ​​батьківщина Луїджі Гаджеро – дала назву найвідомішій симфонії Фелікса Мендельсона, яка також прозвучить у концерті. Це симфонія №4, в яку увійшов цілий "вінок" італійських танців, і саме Луїджі Гаджеро максимально проявить їх характер.

"Концерт спочатку мав називатися Passion / Пристрасть, – розповідає Любов Морозова. – І, дійсно, пристрасті в ньому буде багато. Але програму відкорегували, і виявилося, що це історія не тільки про пристрасть, а про баланс почуттів в цілому. Класична музика не така стерильна, як це може здатися. У ній багато радості, задоволення і відвертих веселощів. Завдання музикантів – розкрити це, оживити засушених метеликів і випустити їх пурхати. Моцарт, Гайдн і Березовський – це композитори однієї епохи, в якій багато правил етикету, але й людського теж багато. Березовський в такій компанії – це важливий момент для самих нас, для усвідомлення, що українська музика минулих епох не обов'язково фольклорна. Що у нас добре представлений і класицизм, і це не аграрна, а аристократична історія".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.