До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про оперу "Туманна лагуна"

4 липня в Малій опері у Києві відбудеться концерт гурту "Людська подоба", який режисер Матильда Марина перетворила в оперу-перформанс "Туманна лагуна". Серед учасників – не лише гурт "Людська подоба", але і артисти театру Київ модерн-балет, театральна компанія "33 Hypnotheatre & Technocircus", а сценографію до шоу зробила художниця Ксенія Гнилицька.

Анатолій Бєлов та гурт "Людська подоба"

"Людська подоба" – експериментальний гурт, створений 2013 року відомим українським художником, призером премії PinchukArtCentre, Анатолієм Бєловим і музикантом Георгієм Бабанським. Торік музиканти представили в PinchukArtCentre свій альбом ВОЛНЫДОРОЖКИБАРАШКИ, а вже 4 липня дадуть незвичайний концерт у Малій опері. Це синтез музичного, танцювального і арт-перформансу. Ідея проекту належить режисеру і продюсеру Матильді Марині. "Два місяці тому я відчула імпульс "зараз або ніколи" і вирішила організовувати подію, про яку мріяла багато років – масштабний перформанс з моїм найулюбленішим у світі гуртом "Людська подоба".

Реклама

На запитання: "Про що ця опера?", – Матильда відповідає без зволікань: про квірність, сексуальність і кохання. Це головні теми, про які співає "Людська подоба", відома не лише своїми відвертими тестами, а й естетськими відео – наприклад, кліп на пісню "Мои раны плачут" для музикантів зняла фотограф і медіахудожник Аліна Гонтар, контриб'ютор українського Vogue і режисер кліпів співачки Луни, кампейнів для Poustovit і Антона Бєлінського.

Режисер Матильда Марина зізнається, що їй завжди хотілося зробити грандіозне шоу з "Людською подобою" в головній ролі – "як шоу Мадонни". Робота над проектом тривала три місяці, до нього залучили більше 100 людей – від повітряних гімнасток до балерин, а на 11 екранах буде віджеїнг і відеоарт, створений спеціально для перформансу. "У нас буде фантастично красива декорація, яку роблять Ксенія Гнилицька та Добриня Іванов", – ділиться Матильда. – Медіахудожники з Black Box, Макс Побережський і Олексій Тищенко, готують інсталяцію шаленого розмаху. Спеціально для віджеїнгу знімаємо відеоарт з режисером Оксаною Казьміною і танцюристами Мішелем Фондю і Владом Добшинським. В опері беруть участь шість перформерів: Вікторія Донець, циркові артисти Юля Волошко і Діма Бахтін, неймовірна драґ-квін Марлен Шкандаль, Оксана Леута і Анна Чиж. Над костюмами і образами працюють стиліст Антон Чехов, художниця гриму – Ася Сутягіна".

"Туманна опера" відбудеться 4 липня в Малій опері.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.