До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Make Up: слухаємо новий альбом групи Dakh Daughters

Гурт Dakh Daughters потішив шанувальників новим альбом Make up. У своєму третьому альбомі артистки з Dakh Daughters майстерно поєднали поезію Михайла Семенка, Ліни Костенко, Євгена Плужника й власні історії з життя. В основі альбому — однойменна музична вистава, що ґрунтується на монологах учасниць гурту. Спектакль створено у 2019 році разом з режисером і засновником гурту Владом Троїцьким, а тепер трансформовано в повноцінний альбом.

До альбому Make up увійшло 11 треків. На слухача чекає багато відкриттів і знайомство з ліричнішими Dakh Daughters. Наприклад, трек "Немає часу" розповідає історію бабусі Руслани Хазіпової, а в пісні Shkoda/Ne Shkoda Тетяна Гаврилюк поєднала власні вірші й уривок з поезії Ліни Костенко "Не треба класти руку на плече". Самі артистки кажуть, що цього року гурту виповнюється вісім років, і цей альбом — новий етап в історії Dakh Daughters.

"Є думка: що сім років відбувається переродження, — розповідає про альбом учасниця гурту Соломія Мельник. — І ось рік тому ми подумали, що нам хочеться щось змінити, або, навпаки, повернутися до джерел, до драматичного театру, адже ми всі грали в театрі „ДАХ". Нам захотілося поділитися особистими історіями з життя. У моїх історіях, наприклад, багато яскравих спогадів з дитинства, пов’язаних з моєю фантастичною бабусею, спогади про юнацькі переживання (пісня „Хтіла тіла"); є завжди резонівні тексти мого улюбленого українського футуриста Михайла Семенка, і, звісно, багато фольклорного матеріалу, який я знаю. Альбом багатий на сенси, які переплітаються між собою й породжують нові значення".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.