До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минула вечірка Cercle в Державному музеї авіації

1 липня в Києві відбулася унікальна подія – вечірка французького проекту Cercle, яка повністю занурила Державний музей авіації в ритми техно. Vogue.ua організатори розповіли, як реалізували цю ідею.

Фото: Cercle

Під час перегляду прямої трансляції Cercle відчувається самовідданість, яку команда вкладає в кожну деталь. Вживу ще краще: все влаштовано так, щоб підкреслити унікальність події. Озброєні фантазією і першокласним відеоустаткуванням, члени команди Cercle подорожують земною кулею та вибирають рідкісні місця, щоб по-новому представити їх світові. Те, що розпочалося в квартирі одного з творців, за три роки перетворилося в вечірки, які організовують у культових місцях: від Ейфелевої вежі до храму Гарні у Вірменії. На вечірки Cercle ходять сотні людей, трансляції на YouTube дивляться мільйони.

Реклама
Фото: Аліна Кучма

В Україні частиною проекту стали агентства Smailov і H2D, які з ентузіазмом допомогли реалізувати плани французів. "Ідейна перевага Cercle в тому, що це не просто вечірка або рейв до ранку, а легкий вечірній івент у понеділок з зовсім іншим настроєм", – розповідає засновник H2D, Сергій Малецький. – Люди приходять провести крутий вечір у неймовірній локації та з топовим артистом. Це впливає на саму вечірку і її атмосферу".

І справді, той вайб, який завжди хочеться відчути на вечірці, Cercle надає максимально. "Ми допомагаємо людям відкрити для себе фантастичні місця", – розповідає засновник Cercle, Дерек Барболла. "Зрозуміло, що Ейфелеву вежу знають всі, але завдяки електронній музиці та відео вона починає жити по-новому".

Фото: Аліна Кучма

Так, Cercle вдихнув нове життя в київський Державний музей авіації. "Головне – естетична сторона. Ми завжди намагаємося знайти красиві і незвичайні місця для зйомок, при цьому з урахуванням технічних можливостей і заходів безпеки. У музеї авіації все було ідеально".

Дерек зізнається, що таку локацію вечірки в Києві обрали ще через його особисту пристрасть до літаків. До слова, з тієї ж причини Cercle організовували захід у паризькому аеропорту Шарль-де-Голль. Перемовини з Державним музеєм авіації в Києві вели щонайменше рік, протягом якого вирішували безліч питань. Одне з головних – хто гратиме на аеродромі.

Рейнір Зонневельд, фото: Аліна Кучма

Багато хто часто називає Київ другим Берліном у контексті андеграундного життя. За останні роки місцева рейв-культура досягла таких масштабів, що на київські вечірки та фестивалі з'їжджаються з усіх усюд. Публіку вразити не так легко. "Перед тим, як планувати захід у Києві, ми переглядали безліч відео з локальних рейвів і вечірок. Ми бачили, як люди тут взаємодіють з електронною музикою і знали, що вдасться крута вечірка. Рейнір Зонневельд – ідеальний для Києва. Потужність його музики можна порівняти з потужністю двигунів літака. До того ж, він ідеально доповнив організовану тут техно-сцену".

Рейнір Зонневельд, фото: Аліна Кучма

Крім локацій і найкращих артистів у Cercle є ще одна особливість – вони проводять вечірки в понеділок. Погодьтеся, не найкращий день, щоб сходити на вечірку. Але у Дерека є вагомі аргументи: "Ми з'ясували, що багато людей понеділок зазвичай вважають важким і поганим днем, адже це перший день тижня. Ми подумали, що багатьом людям не зашкодило б щось хороше в понеділок". Сумніви з приводу такої концепції виникли і в української частини команди. "Ми були невпевнені, чи прийдуть люди, – каже Сергій. – Але вони сказали довіритися їм. Ми так і зробили – і це спрацювало".

Фото: Аліна Кучма

Спрацювало: квитки на вечірку розкупили за лічені години. Це не дивно, адже коли ще потрапиш на подію Cercle в рідному місті на такій сюрреалістичній локації? Танці між справжніми літаками-гігантами у променях вечірнього сонця – чи заздрили гостям пасажири літаків, що злітали та приземлялися в аеропорту "Київ"? Мабуть, що так.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.