До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Іван Дорн переніс українські колядки в епоху джазу

Напередодні Різдва Іван Дорн випустив "Новорічні вітання" — спеціальне віншування від артистів музичного видавництва Masterskaya — Constantine, ЮЮ, "Тонка" та зі святковою магією Martini Asti. У супроводі хору й ансамблю музиканти переосмислили та виконали три різдвяні колядки — тепер обрядові пісні звучать у джазовому сучасному форматі. У відео можна почути традиційні українські колядки, які кожен з нас чув у дитинстві, а, можливо, і виконував, — "Сіємо, сієм, сієм, засіваєм", "Що в пана Йвана на його дворі" і "Щедрий вечір, добрий вечір".

"Новорічні вітання" — атмосферний мінімюзикл, який миттєво заряджає святковою атмосферою: хочеться взяти келих Martini Asti, підспівувати хору й піти в танок разом з Іваном і артистами. Образи музикантів переносять нас в епоху артдеко з її шиком, любов’ю до головних уборів і прикрас, блискучих суконь і укладкам у стилі "голлівудська хвиля". Зрежисував відео Тарас Голубков, над образами працювала стилістка Діана Онатська. Дивіться відео й діліться своїми враженнями під гештегом #великевеликесвято.

Реклама

"Ми всі часто слухаємо західні пісні напередодні Різдва — Мераю Кері, Джорджа Майкла, Френка Сінатру, — розповідає про роботу над колядками Іван Дорн. — І переважно це джазові стандарти, які переносять нас до американського Різдва, на музиці якого ми всі росли. Тепер же захотілося зробити відповідь і в джазовій формі, щоб не йти далеко від близького нам звуку й жанру, але все-таки приміряти сюди нашу українську етніку, свої колядки й запропонувати всім зануритися в атмосферу Нового року під наші тексти, нашою мовою. Сьогодні колядки й щедрівки виконують у провінціях, а в мегаполісах майже ні, тому нам захотілося дати нове дихання цій традиції. Відбирали за принципом мелодії, за тим, як це може мелодійно розкритися і лягти на джазову імпровізацію. Моя улюблена колядка в наших "Новорічних вітаннях" — "Що в пана Йвана на його дворі", яку ми зробили в стилі гіп-гопу. Вона найбільше контрастує з колядками і менш над усе сподіваєшся почути народні колядки в такому жанрі".

За словами Дорна, він сам залюбки колядував у дитинстві. "У Славутичі, де я виріс, багато котеджових містечок, ми надівали маски, співали колядки й читали вірші. Заробляли собі цукерки, гроші, знайомилися із сусідами в такий спосіб. І це було весело — пам’ятаю, ми не знали точних правил, але якось інтуїтивно відчували, що робити".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.