До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Грати по-великому: інтерв'ю з діджеєм Яною Вудсток

Українська музична сцена знаменита не тільки завдяки "душевному попу" і фолку, а й тим, хто грає і створює електронну музику. Raw Unkut, Настя Муравйова та Яна Вудсток – зірки українського діджеїнгу, які за три роки завоювали Україну і Європу.

Сережки, пластик, метал, Simone Rocha; жакет, шерсть, еластан, Victoria Victoria Beckham; светр, Prada; спідниця, поліамід, бавовна, еластан, Yeezy

У музики, яку грає Яна Вудсток, нордичний характер. І сама Яна, з її гострими рисами обличчя, блакитними очима і платиновим волоссям, схожа на північну принцесу. І одягається до пари: лонгсліви або топи з готичними принтами вона міксує з романтичними сукнями, білими водолазками, монохромними бомберами і класичними черевиками Dr. Martens.

Реклама

Яна народилася в німецькому місті Веймар, де жив Йоганн Себастьян Бах. Здається, що романтичний і, в той же час, строгий характер Яни пов'язаний з місцем її народження, і настрій міста добре читається в її діджей-сетах в стилі індастріал. Саме Берлін і його клуби – улюблений майданчик Вудсток, і грати туди її запрошують особливо часто.

"Зараз весь світ говорить про київську електронну сцену – можливо, це через серію вечірок "Схема", – розповідає Яна. За останні два роки "Схема" стала культурним феноменом, побачити який з'їжджається молодь з усієї Європи. Яна – її давній резидент. "Схему" вона називає "єдиною справжньою і до болю крутою вечіркою з тих, що залишилися на Землі". Так вважає не тільки Яна: за версією порталу Electronic Beats, "Схема" входить в число найкращих електронних вечірок світу. Там Яні не раз вдавалося втримати 5 тисяч вимогливих слухачів в перманентному стані танцю.

Сьогодні Яна Вудсток у великому європейському турі, в її графіку – Італія, Нідерланди, Польща і Німеччина. Вудсток працює за правилами світового бізнесу, тому у неї є букер – Маша Непоп, яка брала участь у формуванні київської електронної сцени і вплинула на кар'єру багатьох діджеїв.

Портрет Вудсток буде неповним без згадки про її просвітницьку ініціативу. До гастролей по Європі вона об'їздила всі міста України, де були клуби і "хоча б якийсь" звук. "Мені хотілося зіграти якісну музику людям, які не можуть приїхати до Києва на великі вечірки", – каже Яна.

Фото: Stephan Lisowski

Текст і стиль: Olga Zhyzhko

Асистент стиліста: Sveta Manoukyan

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Pavel Lotnik

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.