До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Грати по-великому: інтерв'ю з діджеєм Настею Муравйовою

Українська музична сцена знаменита не тільки завдяки "душевному попу" і фолку, а й тим, хто грає і створює електронну музику. Raw Unkut, Настя Муравйова та Яна Вудсток – зірки українського діджеїнгу, які за три роки завоювали Україну і Європу. 15 грудня українка Настя Муравйова зіграє на дні народженні легендарного берлінського Berghain – одного з найголовніших техно-клубів у світі.

Шпилька, пластик, метал, Simone Rocha; жакет, шерсть, Helmut Lang

Настя Муравйова живе подвійним життям: 50% свого часу вона займається музикою, 50% – працює стюардесою. Наша зустріч відбулася якраз в перерві між двома її улюбленими заняттями – після Настіного сету на спільній вечірці Boiler Room і "Схеми", заходу безпрецедентного. По-перше, Boiler Room – найвідоміша музична платформа у світі, і її команда вперше працює в Україні. По-друге, на першій вечірці в Києві виступали виключно українські артисти. По-третє, вечірок такого масштабу в Україні ще не було. І Муравйова – одна з десяти діджеїв, яких обрала команда Boiler Room і "Схеми".

Реклама

Під час інтерв'ю Настя отримує десятки повідомлень з привітаннями і вдячністю за гру, зніяковіло усміхається – і зізнається, що дуже чекає на відеозапис виступу. На момент здачі номера в друк відео з сетом Насті переглянули 100 000 людей. Саме завдяки таким записам Boiler Room відкриває талановитих музикантів промоутерам по всьому світу і робить з них зірок.

Настя захоплювалася музикою з дитинства – грала на фортепіано і домбре, паралельно займалась спортивною гімнастикою (вона кандидат в Майстри спорту), яка навчила її дисципліни і відповідальності. І це видно по тому, як Муравйова готується до своїх виступів: продумує все до дрібниць за декілька тижнів. Під час сету вона дуже зосереджена і майже завжди дивиться на деки і вертушки. Мало хто здогадується, що це через сором'язливість. "У свій час я дуже переживала під час сетів, навіть очі не піднімала. Просто грала і дивилася у деки. Так і звикла", – розповідає Настя.

Зараз Муравйова – одна з найперспективніших діджеїв України, які грають техно, тому може собі дозволити вибирати – і грає тільки на найкращих майданчиках. З гастролями вона літає в Європу (Вільнюс, Берлін, Антверпен, Краків, Катовіце, Варшаву), а ось по роботі – як стюардеса – більше в Азію або Африку (Бангкок, Хургада, Шарм-еш-Шейх). 15 грудня Настя відіграє сет в берлінському Berghain – одному з найкрутіших клубів світу.

На запитання про те, які риси характеру допомагають їй у двох роботах, Настя відповідає: серйозність і комунікабельність. Але є один нюанс: у небі стюардесам заборонено слухати музику в навушниках. "Safety – first, як кажуть у нас в авіації", – розповідає Муравйова. На шиї у Насті – навушники, які вона завжди носить з собою, щоб бути поруч з музикою.

Фото: Stephan Lisowski

Текст і стиль: Olga Zhyzhko

Асистент стиліста: Sveta Manoukyan

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Pavel Lotnik

Моделі: Raw Unkut, Jana Woodstock, Nastya Muravyova

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.