До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гурт Kalush Orchestra та Борис Джонсон виступили проти перенесення "Євробачення-2023"

17 червня стало відомо, що "Євробачення" не відбудеться в Україні через війну на території нашої країни – про це заявили EBU. Право провести конкурс планують передати BBC (Національному телебаченню Великої Британії), оскільки їхній представник на "Євробаченні-2022" посів друге місце. Але ця новина спричинила в медіа справжню бурю. Проти перенесення "Євробачення" виступив Олег Псюк, лідер гурту Kalush Orchestra, що цього року посів перші місце.

У своєму відеозверненні на телеграм-сторінці гурту Олег Псюк каже, що обурений рішенням EBU. "Всі чули новини про "Євробачення" і вони не дуже хороші. Наша команда також дуже розчарована щодо рішення і має велику надію, що це ще можна якось змінити. Через те, що ми дуже хочемо провести це "Євробачення" в Україні. І наші ЗСУ зроблять усе можливе, щоб це було безпечно для всіх. Тому просимо EBU і всіх, хто ухвалює рішення, дати нам трішки часу й ми підтвердимо, що все буде так, як і має бути". Також Олег Псюк закликав поширювати його відео серед іноземних друзів та в Україні з гештегом #ESCUKRAINE2023.

Реклама

Підтримує українців у їхньому бажанні провести конкурс у себе вдома й прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який днями прибув до Києва. У спілкуванні з пресою на цих вихідних Борис Джонсон зазначив: "Українці виграли пісенний конкурс "Євробачення". Я знаю, що в нас був фантастичний виступ, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб конкурс відбувся в нашій країні. Але факт у тому, що українці виграли, і заслужили на це", — сказав він. Прем’єр-міністр додав, що "Євробачення" може відбутися як у Києві, так і в будь-якому іншому безпечному місті України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.