До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Amerikraine dream: слухаємо новий альбом Аліни Паш

11 вересня гіп-гоп артистка Alina Pash випустила альбом, який напевне стане етапним для її творчості. Amerikraine dream — це шість реп-маніфестів: сміливих, зухвалих, гостросоціальних композицій, у яких Аліна говорить про сучасних українців і їхню самоідентифікацію. До альбому ввійшли шість треків, кожен з яскравою, промовистою назвою: HATE, DENGI, ACCENT, GENTLEMAN, VYSOKOMIRNI, N.U.M (Nobody understands me) і Get your visa to Amerikraine here.

Alina Pash

Якоюсь мірою Amerikraine dream Аліни Паш — її реакція на те, що всі ми спостерігаємо останні пів року у світі. В інтерв’ю vogue.ua Аліна розповіла, що робота над альбомом почалася рік тому, після її виступу на Дні Незалежності України, а також фестивалі Brave! Factory, і називає альбом "своєю сміливою і завзятою дитиною". Один з ключових треків — іронічний ACCENT. Його Аліна присвячує всім, хто хоч раз у житті питав себе про своє коріння. Майстерно міксуючи в одному треку кілька мов і жанрів, Аліна демонструє весь свій артистичний потенціал.

Реклама

"Творила, бо бачилося й чулося саме так, — розповідає Alina Pash про роботу над новим альбомом. — 2020-й рік став невимовно гучним для світу в плані протестів, мітингів за обстоювання прав, свобод, релігії, політичних уподобань, расової рівності. Образи, зображені на обкладинці, є прямою проєкцією протестної сили, яка здатна обстоювати своє, коли на нього зазіхають. Ми втілюємо свідомий натовп, у якому, будучи спільною силою, кожен є повноцінною та оригінальною особистістю. Україна — незалежна, але водночас сучасна й відкрита, Україна — це для всіх і кожного, незалежно від гендеру, зовнішності, орієнтації, віри чи кольору шкіри. Україна — це сміливість, а не страх. Це вільність, а не ізоляція. Це Ми, а не хтось".

"Amerikraine — країна-утопія, яка поєднує бажану свободу із соком нашої ненависті та глобальної корупції, — продовжує артистка. — Наш альбом сповнений надій на справедливість і молоду кров нинішнього покоління. Я хочу представити патріотів майбутнього, більше відкриваючи країну, ніж закриваючи. Перед такими одкровеннями був пройдений шлях власних відкритих, часом дуже болючих, карт. Я собі зізнаюсь у всьому цьому і навіть розумію, що десь мислила чи мислю стереотипно, тому мені щиро хочеться це змінити задля розвитку далі, вперед".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.