До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фактів про Solomun — одного з наймодніших диджеїв у світі

Його називають титаном танцювальної музики й рок-зіркою від електроніки. Сам Solomun каже, що він художник, який творить музику в синергії з публікою. 11-го вересня Solomun зіграє сет у київському Osocor Residence.

На голому ентузіазмі й таланті створив Diynamic Music

Боснієць Младен Соломун у дитинстві з родиною переїхав до Німеччини (Гамбург). Вперше він познайомився з танцювальною музикою в 12 років — старший брат у перших приніс записаний мікстейп з клубу. Той став для Младена цілковитою новиною. У 14—15 років Solomun уперше пробує практикуватися на вінілі й вертушках у молодіжному центрі. У 16-17 років пробує диджеїти й кидає, однак пристрасть до музики не зникає. Вільний час Solomun проводить у музичних крамницях. Через 10 років його випадково запрошують зіграти сет на дні народження — так починається його кар’єра.

Реклама

Запрошення посипалися на Solomun одне за іншим, творчі ідеї не закінчувалися, і у 2006-му він вирішує створити власний лейбл. До його команди ввійшли: Андреа Троль, Stimming, Adriatique, H.O.S.H., DJ Phono. David August, Ost & Kjex. Diynamic Music швидко стає головним лейблом клубної музики Гамбурга, а за деякий час — і всієї Європи. Пластинки лейбла нині вважаються класикою світової електронної музики.

Ібіца

У 2012 році за резидентство Solomun почали битися найкращі клуби Ібіци. Але він вибирає Sankeys — не найвідоміший і найвпливовіший клуб... Solomun ризикує зі Sankeys, щоб мати можливість експериментувати й створити унікальну власну нішу.

Ризик виправдався. На тлі загальноприйнятого на Ібіці текгаусу й мінімалтехно Младлен задав абсолютно нове звучання — неспішний атмосферний дипгаус. У результаті Соломун став головним героєм англійського журналу Mixmag, з’явившись на його обкладинці в короні. Mixmag називає його "Диджеєм року". Далі — премія "Продюсер року" на DJ Awards Ibiza.

Solomun + 1

Наступного сезону Solomun повертається на Ібіцу тріумфатором і вибирає вже провідний клуб. Він створює фірмовий формат вечірок Solomun + 1 у Pacha. А почути його наживо мріє весь світ. Відтоді гонорари Solomun починають сягати космічних висот, наприклад, у 80 тисяч євро. А найкращі клуби світу мріють почути його унікальні сети на своїх майданчиках.

Перший студійний альбом Dance Baby Solomun видав у 2009-му. І тільки у 2021-му другий Nobody Is Not Loved. У ньому знову немислиме поєднання жанрів — постпанк, синтипоп, інді-електроніка, яке Solomun майстерно, душевно і по-своєму реалізовує. Натхнений на таку назву лондонськими графіті, Младен говорить цим альбомом від імені самої музики: я люблю вас усіх. Паралельно Solomun створює ремікси, які теж радше схожі на унікальні твори, ніж на інші продукти в цій ніші. У 2015-му, підбиваючи підсумки шести років роботи, він видає альбом найкращих реміксів (на Kraak & Smaak, Whilk & Misky, Lana Del Ray, Foals, Editors, Interpol тощо). Його треки — це еклектичний набір з безліччю інгредієнтів та особливим авторським баченням динаміки й композиції.

"Для мене дуже важливо взаємодіяти з натовпом під час виступу"

Для Solomun велике значення має локація виступу. Ідеальним форматом він вважає невеликі клуби на 500—1000 осіб. "Тільки так я можу якісно контактувати з публікою. Я бачу, у якому напрямку рухаються люди, — і можу більше зосереджуватися на миті й натовпі. І не панікувати, якщо раптом у мене виникне ідея, яка може спрацювати ліпше, ніж те, що я вибрав заздалегідь".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.