До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 українські гурти, за якими варто стежити

Фольк, електроніка, реп і стьоб: яскраві молоді українські музиканти, на яких варто звернути увагу.​

Гурт Viu Viu
Viu Viu

Viu Viu – новий музичний дует моделі Саманти і репера Максима Діснеева, якому трохи більше півроку. Це група з амбіціями: так, дебютний виступ музикантів відбувся на розігріві у зірки американського репу, хуліганки Азелії Бенкс, а нещодавно група підписала контракт з одним з найбільших лейблів світу – Warner Music. Хлопці роблять ставку на іронію і стьоб, за що вже отримали порівняння з "Грибами". Тим часом публіці подобається: їхній другий кліп "Таблетка" буквально за два тижні набрав на Youtube півмільйона переглядів.

Реклама
Constantine

Constantine – найперший і, ймовірно, найсильніший учасник лейблу "Майстерня", який належить Івану Дорну. "Коли я вперше почув Костю, то відчував ревнощі упереміш із захопленням – і саме тому покликав його в свою команду", – розхвалює Іван Дорн Костянтина. Артист і справді дуже талановитий: у нього рідкісний голос, він складає меланхолійні, романтичні, сповнені метафор тексти, відмінно танцює і вже заслужив статус короля танцполів в київській тусовці. При цьому у музиканта хороший бекграунд: він випускник Київського інституту музики Глієра, учасник шоу "Голос країни" і соліст стильного електронного дуету Cape Cod feat Constantine.

YUKO

Етно-електронники YUKO – ще одні підопічні Івана Дорна, яких вирізняє смак і стиль. До складу гурту входять фольклористка-вокалістка Юля Юріна і мультиінструменталіст Стас Корольов. Стиль, в якому працюють музиканти, називається фольктроніка – експериментуючи з українською народною музикою, вони складають сучасну електроніку. Фольклор для групи – не просто модна тема: солістка Юля їздить в етно-експедиції і збирає справжні народні пісні. Виходить тонко, делікатно, самобутньо.

Suok

Сольну кар'єру в цьому році почала Мар'яна Головко – одна з найсильніших співачок в Україні. Мар'яна – зірка опери "Коріолан" Влада Троїцького, солістка формації NOVA OPERA і ведуча шоу "Клуб Шляхетних Співачок" на "Радіо Аристократи". За останні роки у Мар'яни були десятки колаборацій в різних стилях – від джазу до фанку, і нарешті вона зважилася на сольний проект. Він називається Suok: назву дівчина запозичила з казки "Три Товстуни" Юрія Олеші: так звали дівчину-циркачку, яка повела за собою революцію. Основа Suok – джаз, фанк і соул.

Читайте також:

Хто такий G-Dragon і чому його всі люблять

У Києві виступить гурт Gorillaz

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.