До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

14 цікавих біографій легендарних дизайнерів

Мода — це більше, ніж парад красивих суконь або шопінг. Одяг, який ми носимо, відіграє вирішальну роль в тому, як ми сприймаємо себе або як на нас дивляться інші. Незалежно від того, чи є ви новачком у моді, чи вважаєте себе експертом у цій галузі, немає нічого кращого, ніж зануритися у світ історій про найвідоміших поважних людей в індустрії. Від мемуарів Крістіана Діора та Діани Вріланд до докладних розповідей про життя Олександра Маквіна й Коко Шанель — vogue.ua зібрав 14 цікавих біографій легендарних дизайнерів.

D.V. by Diana Vreeland

Автобіографія Діани Вріланд, написана в 1984 році, — це захоплива історія життя однієї з найвідоміших модних редакторок усіх часів. Майже три десятиліття роботи в Harper's Bazaar, потім в американському Vogue в якості головної редакторки, і, врешті, в Метрополітен-музеї в ролі кураторки Інститу костюма — книга D.V. занурює читача в гламурне життя легендарної жінки й розповідає про вечірки, знаменитостях, моду, а також важку роботу, щоє є за лоском світського життя.

Реклама
Dior by Dior

Крістіан Діор, засновник одного з найвідоміших і найзнаменитіших модних Домів, як і раніше, залишається однією з найважливіших фігур в індустрії. Його автобіографія дає можливість зазирнути у світ високої моди середини ХХ століття. Книга Dior by Dior починається з розповідей про дитинство дизайнера і про те, як його любов до моди переросла у відкриття власного ательє, і оповідає про те, як він досяг всесвітньої популярності завдяки створенню нового образу і про успіх, який прийшов опісля.

Alexander McQueen: The Life and the Legacy, Джудіт Ватт

Олександр Маквін — один із найважливіших і найзнаковіших дизайнерів в історії моди. Якщо ви намагаєтеся зрозуміти світ моди, то його історія — це те, що допоможе вам краще дізнатися про індустрію. Визнана критиками біографія Джудіт Ватт розповідає про ранні роки життя дизайнера в Східному Лондоні, його освіту в Central Saint Martins і його сходження до модного Олімпу. Авторка глибоко занурюється в історію життя дизайнера, також досліджуючи її темний бік, в тому числі те, що призвело до його передчасної смерті у віці всього 40 років.

"Ів Сен Лоран. Біографія великого кутюр'є", Лоранс Бена

У біографії знаменитого дизайнера Лоранс Бен досліджує, як скромний вундеркінд став легендою, знаменитістю й іконою, яка змінила світ моди. Це важке видання, обсягом понад 700 сторінок, розповідає про життя й творчість Іва Сен-Лорана. Завдяки книзі можна більше дізнатися про те, що його надихало, проникнути за лаштунки шоу, познайомитися з його друзями й конкурентами. Автор передає атмосферу кожного періоду життя Іва Сен-Лорана, дух того часу, тих артистів і кутюр'є, які були його сучасниками, що допомагає повністю зануритися у світ талановитого дизайнера.

"Coco Chanel. Легенда й життя", Жюстін Пікарді

"Coco Chanel. Легенда і життя", написана колишньою головною редакторкою Harper's Bazaar Жюстін Пікарді, вважається деякими критиками однією з найкращих біографій Габріель Шанель. Ця книга докладно розповідає про захопливе життя легендарної дизайнерки: від початку до становлення, і створення найвідомішого модного Дому.

Quant by Quant

Автобіографія Мері Куант дозволяє зануритися в епоху шістдесятих і дізнатися, як вона стала однією з найвідоміших ікон британської моди. Книга описує ранні етапи її життя і кар'єри: від дитинства в Блекхіті й евакуації під час "Бліцу" до відкриття бутіка на Kings Road. Це особиста й дотепна історія, яка майстерно передає незабутній життя в Лондоні.

"Баленсіага. Аристократ Високої моди", Мері Блюм

"Він був майстром для всіх нас", — сказав Крістіан Діор про Крістобаль Баленсіага після його смерті в 1972 році. Саме з цієї цитати взято оригінальну назву біографії Мері Блюм про дизайнера — The Master of Us All: Balenciaga, His Workrooms, His World. Ця книга повністю про людину, що стала винуватуцею найзахопливіших моментів в історії моди.

"Вів'єн Вествуд"

Вів'єн Вествуд написала свої мемуари разом з біографом Єном Келлі, ділячись моментами власного захопливого життя і кар'єри. Написана в унікальній манері, книга допомагає зрозуміти шлях героїні до Вествуду, а ще досліджує, як галузь змінилася і розвивалася за її 50-річну кар'єру.

King of Fashion: The Autobiography of Paul Poiret

Майстер-кутюр'є Поль Пуаре, якого багато хто вважає батьком сучасної моди, написав свою автобіографію в 1931 році. Син торговця тканинами, Пуаре заснував свій власний модний Дім у 1903 році, швидко завоювавши популярність завдяки поєднанню інноваційних методів драпірування й хорошому маркетингу.

Simply Halston: The Untold Story, Стивен Гейнс

Модельєр Рой Холстон Фровік був непростою людиною зі складним життям і кар'єрою. Про це Стівен Гейнс розповідає у біографії дизайнера, яку він випустив в 1991 році — всього через рік після смерті Холстона від СНІДу. Книга Simply Halston: The Untold Story — це історія людини, яка зробила своє ім'я торговою маркою, але втратила себе.

"Моє шокуючє життя", Ельза Скіапареллі

У захопливій автобіографії "Моє шокуюче життя" описується шлях Скіапареллі від жінкки, яка мешкає в квартирі, що кишить пацюками, до зірки, що надихає залишатися вірним мистецтву і своїй справі, а також продовжувати рухатися вперед, щоб досягти своїх цілей і втілити в життя свої мрії.

The Cartiers: The Untold Story of the Family Behind the Jewelry Empire, Франческа Картьє Брікелл

Захоплива історія імперії Cartier і трьох братів, які перетворили скромну паризьку ювелірну крамницю свого діда на світовій статус розкоші. Брати Картьє зуміли зробити свою сімейну фірму всесвітньо відомою завдяки унікальним і взаємодоповнюючим талантам: Луї, далекоглядний дизайнер, який створив перші чоловічі наручні годинники, які допомогли одному льотчику визначати час, не відриваючи рук від управління його літальним апаратом; П'єр, провідний торговець, який купив штаб-квартиру в Нью-Йорку на П'ятій авеню за двонитеве кольє з натуральних перлів; і Жак, всесвітньо відомий експерт з коштовних каменів, чиї поїздки в Індію надали Cartier доступ до найкращих у світі рубінів, смарагдів і сапфірів, надихнув на створення знаменитих ювелірних виробів Tutti Frutti.

"Таємниця на ім'я Лагерфельд", Лорен Аллен-Карон

Карл Лагерфельд був відомий як креативний директор французького модного Дому Chanel, який займав цю посаду з 1983 року до своєї смерті, а також був креативним директором італійського лейбла Fendi, і свого власного однойменного модного бренду. У біографії "Таємниця на ім'я Лагерфельд" Лорен Аллен-Карон повертає читачів до витоків безпрецедентного успіху Карла, простежує його шлях становлення і відкриває завісу на те, про що дизайнер ніколи не говорив: його болю, його ран і його таємниці.

"Жанна Ланвен" Жером Пікон

Жанна Ланвен створила свою компанію ще наприкінці 19-го століття, а Дім досі вважається одним із найголовніших модних Домів у світі. Ланвен створювала вбрання для мам і їхніх доньок, стала улюбленою дизайнеркою світських дам, відкрила власний бутік у центрі Парижа і стала кавалером ордена Почесного легіону. Ця біографія — докладна історія життя легендарної жінки і знаменитого бренду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.