До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі знімають фільми про акторку Шерон Тейт

Ажіотаж навколо кримінального кіно завжди високий, особливо якщо сюжет оснований на реальних подіях. Наступного року в Голлівуді представлять відразу три такі фільми. У центрі кожного трагічна історія розкішної Шерон Тейт, акторки і дружини Романа Поланскі, яка загинула 1969 року.

Шерон Тейт

"Одного разу в Голлівуді" – фільм Квентіна Тарантіно, в якому Марго Роббі перевтілюється в Шерон Тейт, а компанію на знімальному майданчику їй складають Леонардо ді Капріо і Бред Пітт – це всього лише одна з трьох стрічок, які вийдуть наступного року. Чому саме зараз? 2019-го виповнюється 50 років з дня заснування секти "Вбивці сім'ї Менсон", члени якої, послідовники Чарльза Менсона, убили вагітну 26-річну Шерон, разом з чотирма іншими людьми в будинку у Поланскі і Тейт.

Реклама
Шерон Тейт і Роман Поланскі, 1968

У кожному з трьох проектів Тейт грають три різні акторки: Марго Роббі, Кейт Босуорт, яка тісно співпрацює з сім'єю Тейт у межах створення фільму і, нарешті, Гіларі Дафф. Безсумнівно, картини будуть пов'язаними і схожими між собою, але Vogue UA з'ясував кілька ключових аспектів, за якими стрічки різнитимуться.

Марго Роббі в "Одного разу в Голлівуді"

Днями Марго Роббі поділилася першим фото в образі Шерон Тейт на знімальному майданчику "Одного разу в Голлівуді". Фільм Тарантіно відштовхується не від акторки, а від іншої історії – пригод двох друзів, що живуть на голлівудських пагорбах – їх грають Леонардо ді Капріо і Бред Пітт. Вони працюють у кіно, намагаються досягти слави і живуть по сусідству з Тейт і Поланскі якраз під час вбивств 1969 року. Деміен Льюїс, Люк Перрі, Дакота Феннінг також з'являються у фільмі, прем'єра якого запланована на липень 2019 року.

Сестра Шерон Тейт, Дебра, стверджує, що режисер не зв'язувався з сім'єю перед початком зйомок і висловила з цього приводу несхвалення: "Я думаю, що це жахливо безвідповідально", – прокоментувала вона фільм Тарантіно журналу People. "Тим більше, що я володію ліцензією Шерон, яка дозволяє мені захищати те, який вигляд вона має в очах громадськості. Ці люди беруть жахливі ситуації і роблять їх видовищними, не думають про жертви цих злочинів, і я думаю, що це жахливо і грубо". Але думка Тейт, схоже, змінилася після зустрічі з Тарантіно. 3 серпня вона написала в своєму Twitter, що вона вдячна Квентіну за те, що він дозволив їй прочитати сценарій і пояснив їй своє бачення персонажа. Також вона написала, що "пишається тим, що повністю підтримує фільм".

Гіларі Дафф у "Привиди Шерон Тейт"

Фільм, в якому знімається Гіларі Дафф, придуманий і знятий режисером Деніелом Фаррандсом, який раніше працював над картинами "Жах Амітівілля" і "Привиди в Коннектикуті". З огляду на це, цілком ймовірно, що "Привиди Шерон Тейт" потрапить у категорію жахів, хоча Дафф назвала його "незалежним фільмом" у своєму пості в Instagram. Дебра Тейт несхвально поставилася і до цього проекту: "Це безглуздо, що всі поспішають випустити щось до 50-річчя цієї жахливої ​​події". В центрі сюжету "Привиди Шерон Тейт" – сни і марення Тейт про власне вбивство, які героїня бачитиме за кілька місяців до реальних трагічних подій.

Кейт Босуорт у "Тейт"

Над третім фільмом працюють Кейт Босуорт та її чоловік Майкл Поліш. Вони роблять свій фільм спільно з Деброю Тейт та обіцянкою не "оскверняти або експлуатувати смерть Шерон". У фільму "Тейт" поки немає дати виходу, зате Майкл Поліш написав в своєму Instagram-акаунті, що він "не зацікавлений в тому, щоб зображати насильство на екрані". Хто ще входить до акторського складу – також невідомо, але Дебра сказала, що вона схвалює фільм тому, що він розповідає про останній день життя її сестри, а не про її смерть: "Вони розповідають її історію як жінки, а не як жертви".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.