До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих кінострічок на Різдво

Різдвяні канікули – час Маколея Калкіна і див. Vogue UA представляє сім найкращих фільмів для любителів сімейних комедій, казкових пригод і голлівудського шику.

"Це дивовижне життя"

Всі найкращі різдвяні кінострічки – старі. А очолює цей список, безперечно, "Це дивовижне життя" Френка Капри, зняте 1946 року. Фільм розпочинається звуками пишного джазового оркестру в класичному американському стилі 40-х і з перших же хвилин задає святковий настрій. Сюжет, на перший погляд, не дуже позитивний: головний герой – Джордж Бейлі, власник кредитної компанії, напередодні Різдва розмірковує про те, щоб вкоротити собі віку, бо засмучений негараздами, які раптово стали його супутниками. Але від похмурих планів його рятує ангел-хранитель, який показує, як багато Джордж означає для інших людей і яким сумним був би світ без нього. Свого часу "Це дивовижне життя" номінували на 5 "Оскарів", але фільм не отримав жодного. Зате став улюбленою різдвяною стрічкою кількох поколінь. З 1970-х років у Штатах цей фільм показують по телебаченню кожного Різдва.

"Сам удома"

Неважливо: 1990-ті надворі чи 2019-й, деякі комедії ніколи не вийдуть з моди. Чарівність і кмітливість Кевіна Маккалістера, популярні саундтреки і крилата вже фраза: "Вибачте, якщо ображу Вас, але Ви не занадто старі, щоб боятися?", – роблять цей фільм улюбленим для всього світу. І для редакції Vogue UA, звісно.

"Диво на 34-ій вулиці"

У США цей фільм став синонімом свята. З моменту виходу оригінальної версії 1947 року стрічка пережила п'ять реінкарнацій, одна з яких – бродвейський мюзикл. Історія Санта Клауса з універмагу "Мейсіс" або "Коул" (як у версії 1994 року) і маленької дівчинки, яка найбільше вірить в дива, нагадує нам, що Різдво – це не просто дата в календарі.

"Відпочинок за обміном"

Спостерігати за романтичними пригодами Кейт Вінслет і Кемерон Діас, які вирішили обмінятися домівками на якийсь час, потрібно в колі подруг. Ідеальну атмосферу для співчуття героїням фільму створять ароматний глінтвейн, макіяж губ в найкращій техніці Пет Макграт і светр з різдвяної колекції Бейонсе.

"Великий Гетсбі"

"A little party never killed nobody" – як і частий перегляд "Великого Гетсбі" База Лурмана з Леонардо ді Капріо в головній ролі. Єдина умова – галаслива компанія, багато актуального цього сезону оксамиту і люрексу і, як мінімум, три келихи просеко. Адже інакше відповідати атмосфері фільму, який отримав "Оскара" за найкращі костюми, буде складно.

​ "Дуже Мюрреєвське Різдво"

Зважаючи на трейлер цього мюзиклу Софії Копполи, запорука успішної різдвяної вечірки – це Джордж Клуні. І хоча сперечатися з цією думкою важко, це не основна причина подивитися фільм. За сюжетом, Білл Мюррей організовує святковий ефір свого телешоу і переживає, що погодні умови завадять гостям його відвідати. У фіналі трапляється диво і ми спостерігаємо щось на зразок голлівудського "Блакитного вогника" – тільки з Майлі Сайрус. Варто додати, що більшість акторів грають самих себе і спостерігати за ними стає ще цікавіше.

"Різдво" (The night before)

"Різдво" – комедія продюсера, актора і сценариста Сета Рогена, одного з найталановитіших коміків США, який працював над стрічками "Кунг-фу панда", "Інтерв'ю", "Суперперці". Кінострічка вульгарна до непристойності, і така ж смішна, тому якщо вам хочеться розбавити традиційний список з "Сам удома" і "Реальної любові", то "Різдво" точно додасть "перчинки" вашим передсвятковим будням. Поверхневий сюжет – пригоди трьох друзів, які щосили намагаються потрапити на найкращу у світі таємну різдвяну вечірку – прикрашає акторський склад: Джеймс Франко, Джозеф Гордон-Левітт, Сет Роген і Майкл Шеннон, які вміють жартувати. Фільм цінний і очевидною істиною, про яку ми рідко замислюємося: Різдво і новорічні свята треба зустрічати з найближчими друзями.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.