До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Елізабет Дебікі повторила знаковий образ Діани на зніманні "Корони"

Знімання п’ятого сезону серіалу "Корона" повним ходом триває в Лондоні. Днями Елізабет Дебікі, яка грає роль принцеси Діани, приміряла один з найважливіших образів сезону — маленьку чорну сукню з глибоким декольте, яку Діана вдягла в 1994 році і яка ввійшла в історію як "мстива сукня". У цьому образі помітно, як сильно австралійська актриса схожа на леді Діану — а ще те, що стилістам серіалу вдалося повторити знамениту стрижку принцеси.

vogue.co.uk (SPLASH NEWS)

Принцеса Діана вдягла цю сукню на захід зі збирання коштів Vanity Fair у галереї Serpentine в 1994 році. Обтисла сукня з відкритими плечима й глибоким декольте, що її створила грецька дизайнерка Крістіна Стамболіан, стала порушенням королівського дрес-коду — Діана раніше не дозволяла собі з’являтися на публіці у відвертому вбранні. У підсумку цей вихід привернув увагу преси — і відвабив журналістів від іншої події: цього ж вечора принц Чарльз давав інтерв’ю національному телебаченню, де розповів про нещасливий шлюб з Діаною і його багаторічний роман з Каміллою Паркер-Боулз.

Реклама

За словами авторки сукні, Діана купила її ще 1991 року, але до цього моменту вважала занадто ризикованою. "Принцеса вирішила не розігрувати цю сцену як Одетта, безневинна в білому", — міркувала вона згодом. "Вона була явно розгнівана. Вона грала в неї як Оділія, у чорному. На ній був яскраво-червоний лак для нігтів, чого ми ніколи раніше не бачили". Редакторка Vogue Анна Гарві, що тривалі роки відповідала за стиль Діани, висловилася лаконічніше: "Вона хотіла мати вигляд на мільйон доларів — і вона це зробила". Принцеса насправді вибрала на вечір іншу сукню Valentino, але в пресу просочилися ескізи, тож в останню хвилину Діана поміняла образ і внаслідок — привернула увагу всього світу.

Нагадаємо, новий сезон "Корони" охопить дев’яності роки — непросте десятиліття для королеви Єлизавети. Прем’єра п’ятого сезону "Корони" відбудеться наступного, 2022 року, тож нам варто запастися терпінням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.