До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе про костюми нової кінострічки Люка Бессона

"Валеріан і місто тисячі планет" – це кінострічка, якої я довго чекав, – каже Люк Бессон про своє нове творіння. У чому з’являться у фільмі Ріана і Кара Делевінь розповідає Vogue.ua.

Виконавці головних ролей Дейн ДеХаан і Кара Делевінь

На зйомки "Валеріана" режисер витратив вісім років. "П’ятий елемент" був репетицією, а "Люсі" – тизером", – зізнається Бессон. Бюджет фільму – 200 мільйонів доларів. Це найдорожча стрічка в історій Франції, і, щоб покрити витрати, Бессону довелось продати акції у своїй телекомпанії. Режисер каже, що для Валеріана він провів справді незвичний кастинг: у головних ролях – топ-модель Кара Делевінь і суперзірка шоу-бізнесу Ріанна.

Реклама

<b>люк бессон</b>

"Валеріан.." знятий за одноіменним французьким коміксом і розповідає про місію космічних спецагентів на одній далекій планеті. Ролі агентів Валеріана і Лорелін виконують Дейн ДеХаан і Кара Делевінь. Ріанна, за деякими плітками, зіграла танцівницю кабаре на ім’я Баббл. "Знайти вікно у її розкладі – ось що було найскладнішим завданням", – зізнається Бессон. Графік Ріанни жорсткіший аніж у президента будь-якої країни світу. Але вона напрочуд працьовита – просто королева".

Бессон славиться складним характером і прив’язаністю до своєї команди – він багато років працює з одними й тими ж операторами і художниками. Костюми для "Валеріана" створив Олів’є Беріо – один із найвідоміших французьких костюмерів. Він знайомий з Бессоном більше 25 років. Беріо відповідав за костюми в декількох фільмах режисера – "Малавіта", "Люди" і "Леді", а також працював на картинах "Скафандр і метелик", "Париж, я люблю тебе" і "Фанфан-тюльпан".

"Ріанна напрочуд працьовита – вона просто королева!"

Події кінострічки відбуваються в 28 столітті, тому костюми мали бути по-справжньому футуристичними. Більшість вбрання виготовили з твердих матеріалів – пластику, металу і неопрену, але при цьому спецагенти виглядають напрочуд елегантно. Наприклад, на одному з кадрів можна побачити Кару Делевінь і Дейна Дехаана в зеленій воєнній формі із неопрену, прикрашену металічними гудзиками і зірками – строго, ефектно і стильно.

Запросивши на головну роль одну із найуспішніших топ-моделей світу, було б дивно не використовувати її зовнішність – і Бессон разом з Олів’є Беріо робить це витончено й делікатно. У деяких сценах Делевінь з’являється в облягаючих комбінезонах в сітку, які підкреслюють її витончені модельні форми. При цьому героїня Делевінь не виглядає як об’єкт сексуального потягу: Бессон зізнається, що "Валеріан" – феміністичний фільм і що Лорелін – найбільш стильна і зухвала жінка з усіх, кого він знає.

У кінострічці Ріанна грає не просто танцівницю: вона – жертва сексуального рабства, яку продали власнику стриптиз-клубу. Вочевидь, її вбрання в фільмі – найсексуальніше і найвідвертіше. З задумом Олів’є Беріо ці напівпрозорі блискучі міні-сукні – те, у чому співачка почувається комфортно і на сцені, і в житті.

Ріанна

До роботи над "Валеріаном" Бессон залучив також і молоде покоління художників. Ще у 2015 році разом з компанією Yahoo! Style він оголосив конкурс молодих дизайнерів – потрібно було вигадати костюми для однією з масових сцен. 3000 дизайнерів з усього світу подали заявки, серед яких Бессон і Олів’є Беріо обрали 20 найкращих – їхні костюми можна буде побачити в одній з фінальних сцен фільму.

Читайте також:

5 малоизвестных фильмов Бенедикта Камбербэтча

Райан Гослинг в новом трейлере "Бегущий по лезвию 2049"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.