До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Тільда Свінтон перетворилася в 82-річного старого у фільмі "Суспірія"

Актриса Тільда Свінтон підтвердила те, про що пліткували ось уже два місяці: саме вона зіграла роль 82-річного психоаналітика Джозефа Клемперера у фільмі "Суспірія". Розмови про це почалися ще під час прем'єри "Суспірія" на Венеціанському кінофестивалі у вересні, але його режисер Лука Гуаданьїно заперечував цей факт. Сама ж Тільда Свінтон підтвердила це в інтерв'ю The New York Times напередодні прем'єри фільму він постане на екранах вже в середині листопада.

Тільда Свінтон в ролі лікаря Клемперера

Таким чином, Тільда зіграла в "Суспірії" одразу дві ролі. По-перше, це роль мадам Бланш, яка керує знаменитою балетною школою в Берліні, де творяться містичні речі і всім, ймовірно, заправляють відьми. По-друге, це лікар Джозеф Клемперер 82-річний психоаналітик, який допомагає ученицям школи розібратися в тому, що відбувається. До останнього режисер і команда фільму заперечувала, що за зморшкуватим сивим старим ховається 57-річна Тільда Свінтон.

Реклама
... і в ролі мадам Бланш

Цією роллю Тільда ​​Свінтон вкотре підтвердила, що вона актриса-хамелеон. За останні 30 років британка встигла зіграти Девіда Боуї, вампіршу ( "Виживуть лише коханці"), чаклунку ( "Хроніки Нарнії") і 80-річну бабуську ( "Готель" Гранд Будапешт "). До речі, перетворити Тільду в лікаря Джозфеа Клемперера в "Суспірії"допоміг гример Марк Кульєра, який працював з нею у фільм і"Готель "Гранд Будапешт". На грим щодня йшло по 4 години. Гример накладав протези на шию і щелепу актриси, щоб її образ був більш агресивним. Незважаючи на андрогінну зовнішність, за словами гримера, у Тільди Свінтон дуже жіночна шия, що доводилося приховувати. Також Тільда ​​попросила гримерів зробити їй штучні геніталії, щоб вона відчувала себе чоловіком на всі сто відсотків. За словами Луки Гуаданьїно, на зйомках багато колег Тільди по знімальному майданчику навіть не припускали, що за гримом ховається саме Свінтон, наскільки образ був природним.

В рамках легенди про те, що лікаря грає не Тільда, а чоловік якийсь актор Лутц Еберсдорф, команда "Суспірії" розгорнула цілу містифікацію. Так, на порталі IMDB завели його сторінку, де було написано, що Лутц реальний психоаналітик з Берліна і ніколи не знімався в кіно. Вигадану біографію для IMDB придумала особисто Тільда ​​Свінтон, яка отримала величезне задоволення від цієї містифікації. На Венеціанському кінофестивалі вона навіть зачіnала лист нібито від Лутца, де було написано, що він не публічною людиною і тому не захотів бути присутнім на прем'єрі. Тільда ​​Свінтон і Лука Гуданьіно в принципі не планували розкривати загадку доктора Клемперара за задумом Тільди, вони планували повідомити, що Лутц Еберсдорф помер під час монтажу "Суспірії".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.