До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відбувались зйомки фільму "Зірка народилася"

Мюзикл Бредлі Купера "Зірка народилася" – один з найбільш обговорюваних фільмів року і, за прогнозами, майбутній номінант на "Оскара". Vogue UA розповідає всі найцікавіші факти про зйомки – наприклад, про те, як і чому Бредлі Купер став співаком.

Бредлі Купер і Леді Ґаґа в фільмі "Зірка народилася"

Насправді, римейк Бредлі Купера є 4-ою версією стрічки "Зірка народилася". Вперше фільм вийшов на екрани 1937 року з Джанет Гейнор і Фредріком Марчем в головних ролях, за ним послідувала стрічка з Джуді Гарленд і Джеймсом Мейсоном 1954 року, і третій раз фільм з'явився на екранах з Барброю Стрейзанд і Крісом Крістоферсоном 1976-го.

Реклама
Бредлі Купер і Леді Ґаґа в фільмі "Зірка народилася"

Бредлі Купер аж мріяв про те, щоб Леді Ґаґа зіграла роль Еллі – після того, як побачив її виступ з піснею La Vie en Rose в Лос-Анджелесі. Незабаром після цього він зателефонував її агенту, побував в гостях у співачки в Малібу, жартома виконав з нею дует Midnight Special за мотивами Creedence Clearwater Revival – і запропонував їй роль. В інтерв'ю режисер розповідає, що хотів "передати глядачам зачарованість його особистих вражень Леді Ґаґою".

Практично весь час на зйомках Ґаґа була без макіяжу. Бредлі Купер навіть особисто забрав її косметику під час перших пробних кастингів. Для співачки відсутність мейк-апу стала акторським прийомом: вона використала його, щоб передати невпевненість Еллі щодо себе і своєї зовнішності. Фактично, ненависть Еллі до її носа основана на власній тривозі Ґаґи: коли вона тільки переїхала в Лос-Анджелес і почала свою кар'єру, їй наполегливо рекомендували зробити ринопластику.

Бредлі Купер і Сем Еліот у фільмі "Зірка народилася"

Незважаючи на відсутність музичного досвіду, Бредлі Купер навчився грати на гітарі і піаніно для своєї ролі, а також постійно слідував за фронтменом Pearl Jam Едді Веддером, щоб вловити настрій і особливості повсякденного життя рок-зірки. Актор також займався з викладачем по вокалу і навіть знизив свій голос на повну октаву під час занять. Для цього він слухав записи 74-річного актора Сема Еліота, у якого яскрава південна протяжна вимова. Зрештою, Еліот, здивований тим, як інтенсивно і старанно Бредлі готується до ролі, погодився зіграти його брата в фільмі.

Бредлі Купер привніс у фільм багато реального – зі свого життя. Наприклад, лікар-отоларинголог, який лікує його героя, справжній лікар Купера, а його лабрадудель Чарлі "грає" собаку Джексона і Еллі. Примітно, що щеня назване на честь батька актора, який помер 2011 року.

Бредлі Купер і Леді Ґаґа в фільмі "Зірка народилася"

Зйомки лайв-виступів були одними з найскладніших сцен фільму, враховуючи кількість публіки на стадіонах. Замість того, щоб наймати тисячі людей для масовки і робити вигляд, що триває концерт, Купер зробив хід конем. Він зв'язався із зіркою римейка 1976-го, легендарним кантрі-музикантом Крісом Крістоферсоном, який дозволив йому вийти на сцену і виступити перед 80 000 людей під час його виступу в Гластонбері. Таким чином прямо під час живого виступу записали кілька ключових сцен фільму. Пізніше Купер використовував цей же прийом на концерті Віллі Нельсона.

Бредлі Купер у фільмі "Зірка народилася"

Також команда фільму використовувала незвичайні локації для зйомок. Наприклад, Бредлі Купер зняв одну зустріч Джексона і Еллі в барі в Нижньому Іст-Сайді в Мангеттені – саме в ньому співачка виступала на початку кар'єри.

Якщо Леді Ґаґа відмовилася від мейк-апу, то Бредлі Купер якраз скористався цим прийомом. Йому наносили автозагар кожні два тижні під час зйомок, щоб отримати "ковбойський" вигляд, який він хотів для свого персонажа. Його візажист Ве Нейлл також використовувала темно-зелені і коричневі тіні навколо очей, щоб Купер мав невимушений вигляд в різних ракурсах під час зйомок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.