До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів про сімейні цінності

Вже 10 років в Україні відзначають день сім'ї 8 липня. Vogue.ua вибрав шість класичних кінострічок про важливість сім'ї і родинних цінностей.

Сцена з фільму "Розвіяні вітром"
"Чоловіки і дружини"

Хто знає про загальнолюдські цінності більше, ніж неймовірно тонкий, іронічний і душевний Вуді Аллен? "Чоловіки і дружини" – фільм 1992 року, який режисер вважає однією з найкращих своїх робіт. Це історія про дві сімейні пари, які перебувають на межі розлучення і намагаються зрозуміти, що ж не так в їхніх стосунках. Символічно, що одну з пар – Гейба і Джуді – зіграли Вуді Аллен і його дружина Міа Ферроу, які розлучилися у процесі зйомок. Це чудове кіно – добрий привід поглянути на себе збоку.

Реклама

"Хто боїться Вірджинії Вулф?"

Ще одна легендарна кінопара, Елізабет Тейлор і Річард Бартон, грають подружжя у стані кризи у стрічці "Хто боїться Вірджинії Вулф?", екранізації культової п'єси Едварда Олбі. Історія про дві сімейні пари, що постійно сваряться і грають у "психологічні ігри" – одна з найкращих соціальних драм ХХ століття, в якій нетипово реалістично для 1960-х років зображені сімейні взаємини. Картина отримала п'ять "Оскарів" і пройшла випробування часом – глибоке кіно, яке допомагає усвідомити, що важливо, а що – ні.

"Розвіяні вітром"

Найромантичніший і найбільш сентиментальний фільм ХХ століття, який через майже 80 років з дня прем'єри змушує глядачів плакати під час перегляду – зокрема, завдяки геніальному кастингу, що провів режисер Віктор Флемінг. "Я подумаю про це завтра. Завтра буде інший день!" – фраза Скарлетт О'Гари у виконанні Вів'єн Лі, що демонструє її позитивне ставлення до життя і нескінченний оптимізм, попри непросту долю, стала однією з найпопулярніших кінофраз ХХ століття.

"Солодкий листопад"

Радіти моменту, не думати про майбутнє, цінувати близьких – істина одного з найвідоміших фільмів початку 2000-х років є простою. І хоча "Солодкий листопад" номінували на "Золоту малину" і стрічку критикували за нереалістичність, це одна з найпопулярніших картин свого часу – багато в чому завдяки красивій кінопарі Кіану Рівза і Шарліз Терон.

"За сімейними обставинами"

Один з найбільш душевних фільмів, знятих у СРСР. Головна перевага "За сімейними обставинами" – в іронії кінострічки: побутові теми, з якими стикається будь-яка сім'я: питання квартири, поділ сімейних обов'язків, сварки зятя і тещі – у фільмі Олексія Коренева пропущені через потужний фільтр здорового іронічного ставлення до життя. Не фільм, а суцільна терапія.

"Родина Тененбаумів"

Фільми Веса Андерсона, одного з найяскравіших представників американського незалежного кіно, є ідеальними для перегляду всією сім'єю, якщо ваші рідні мають нестандартне почуття гумору. "Родина Тененбаумів" – нейморівно смішне і стильне кіно про ексцентричну сімейку, яка об'єднується після 20 років життя порізно. Варто переглянути і замислитися, яким іноді корисним для сімейних взаємин є гумор.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.