До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До і після: як змінилося життя акторів з серіалу "Гра престолів"

В "Грі престолів" найчисленніший акторський склад на сучасному телебаченні. У 2009, коли робота над серіалом тільки розпочалася, кастинги акторів проводили по всьому світу, але головним джерелом "нових облич" стала Велика Британія. "Прокинулися знаменитими" – ці слова найліпше описують шлях до слави зірок наймасштабнішого серіалу наших часів.

Кіт Герінґтон та Емілія Кларк на церемонії "Еммі"
Емілія Кларк

<b>Эмилия Кларк</b>

Реклама

У 30-річної Емілії Кларк найзавидніша доля з усіх молодих акторів, які знімаються в "Грі престолів". Коли в 2009 році її запросили на роль Дейнеріс Таргарієн, вона грала на в театрі Лондона, любила класичну літературу й не планувала робити кар'єру на телебаченні. Та їй, по суті, дісталася центральна роль: Дейнеріс Таргарієн – дочка поваленого з трону короля, котра з легкістю керує драконами, що дихають вогнем, скоряє дикі племена й бореться за Залізний трон разом з впливовими й жорстокими чоловіками. Вона амбітна, жорстока, справедлива – й з перших серій стає улюбленицею публіки. Так само як і Емілія Кларк. Після "Гри престолів" на Кларк посипалися пропозиції з Голлівуду: вона відмовилася від ролі Анастейши Стіл в "50 відтінків сірого", проте зіграла в продовженні "Термінатора"; стала обличчям аромату The One Dolce & Gabbana, з'явилася на обкладинці британського Vogue. До слова, Доменіко Дольче й Стефано Габбана сказали, що вибрали Емілію Кларк за її природність й харизматичну особистість – "радісну, спонтанну й повну життя". Це не порожня метафора: Кларк славиться веселою вдачею, а в своєму Instagram раз по раз публікує невимушені фото й відео – то зі студії татуювальника, де робила тату, то з дамської кімнати. Сьогодні актриса знімається у масштабній фантастичній опері Рона Говарда про Гана Соло.

Софі Тернер

<b>Софи Тернер</b>

Коли британська актриса Софі Тернер підписала контракт на зйомки в "Грі престолів", їй було 14 років. До цього вона стажувалася в однім з лондонських театрів, але саме Санса Старк, донька лорда Вінтерфелла Еддарда Старка, стала її першою серйозною роллю. За час зйомок Софі в буквальному сенсі виросла й подорослішала. До прикладу, вона розповіла, що "Гра престолів" стала її сексуальною освітою і про багато речей вона дізналася саме з серіалу (у її героїні за сюжетом є особливо відверті сцени – наприклад, сцена згвалтування).

Успіх не змусив на себе чекати: у цьому році рудоволоса Тернер стала обличчям Louis Vuitton, знялася в "Людях Ікс" і вже підписала контракт на участь в продовженні франшизи.

Кіт Герінґтон

<b>Кит Харрингтон 123</b>

У 2011 році, коли на екрани вийшов перший сезон "Гри престолів", Кіт Герінґтон, виконавець ролі Джона Сноу, був чудовим, та маловідомим британським театральним актором. Серіал став його дебютом як у кіно, так і на телебаченні. Сьогодні 30-річний Герінґтон – один з найвисокооплачуваніших акторів на телебаченні: за один епізод "Гри престолів" він отримує 1,1 мільйона доларів. У чому секрет? По-перше, за задумом автора роману "Пісня льоду й полум'я" Джорда Мартіна, за яким знятий серіал, саме Джон Сноу один з ключових персонажів. По-друге, завдяки зовнішній харизмі Сноу – справжній улюбленець багатомільйонної жіночої аудиторії серіалу: відважний, сексуальний, справедливий, з розкішною копицею темних кучерів. Після "Гри престолів" Кіт Герінґтон отримує сотні пропозицій і встиг знятися в епічній драмі "Помпеї", "Сайлент Хілл", "Сьомому сині", а зараз завершує зйомки у Ксав'є Долана в фільмі "Смерть і життя Джона Ф. Донована". У цьому році Герінґтон став обличчям парфумів The One Dolce&Gabbana, а в минулому з'явився на обкладинці L’Uomo Vogue.

Мейсі Вільямс

<b>мэйси уильямс</b>

"Гра престолів" – ідеальний феміністичний серіал: тут багато сильних, жорстких героїнь, які готові взяти в свої руки управління королівством й не хочуть миритися зі стереотипами консервативного середньовічного суспільства. Найяскравіша феміністка в серіалі – Арія Старк, донька лорда, яку з дитинства вчать носити сукні, а вона хоче собі кольчугу й меч, і в підсумку цього домагається. Арію Старк грає молода актриса Мейсі Вільямс, котра почала зніматися в "Грі престолів" в 14 років. За час зйомок з дитини Мейсі перетворилася на успішну актрису: отримала роль в серіалі "Доктор Хто", стала обличчям бренду Converse й зайнялася благодійними проектами (Мейсі Вільямс – учасниця проекту з захисту дельфінів Dolphin Project). Актриса здобула визнання й у професійному середовищі: в своїй колонці для Entertainment Weekly письменник Стівен Кінг написав, що саме вона – головне відкриття серіалу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.