До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Велика маленька брехня" названий найстильнішим серіалом року

Художник з костюмів Алікс Фрідберг, яка відповідала за зовнішній вигляд головних героїнь серіалу "Велика маленька брехня", стала переможницею премії Emmy Awards 2017. Vogue.ua розбирає екранні обращзи Ніколь Кідман, Різ Візерспун і Шейлі Вудлі, за пригодами яких цією весною стежив весь світ.

Кадр з серіалу "Велика маленька брехня"

"Велика маленька брехня" починається з подій, що відбуваються за декілька місяців до трагічного випадку, і поступово розказує історію стосунків п'яти сімей містечка Монтерей у Каліфорнії. Кожна з героїнь серіалу ілюструє різні типажі сучасних жінок, які неможливо було би зробити настільки впізнаваними без кропіткої роботи Фредберг. За словами художника з костюмів, натхненням для неї в роботі слугували абсолютно різні джерела – від стрітстайл-блогу Sartorialist до фільмів з Одрі Хепберн.

Реклама
Різ Візерспун

Активна, комунікабельна, діяльна й небайдужа до чужих проблем – саме такою глядач бачить героїню Різ Візерспун Мадлен. Вона – домогосподарка й не обтяжена суворим дрес-кодом, тому вбрання обирає відповідне – дуже жіночне й навіть романтичне, обов'язково соковитих відтінків. У першому ж епізоді Мадлен з'являється в коктейльній сукні з крупними трояндами Dolce & Gabbana, поверх якої вдягнений трикотажний кардиган на ґудзиках. її легко уявити в вбранні Oscar de la Renta чи Carolina Herrera – брендах, які знають, що точно сподобається жительниці респектабельного Монтерея. Також у кадрі Візерспун приміряє улюблені марки американок J.Crew та Tory Burch.

Різ Візерспун в серіалі "Велика маленька брехня"
Різ Візерспун в серіалі "Велика маленька брехня"
Різ Візерспун в серіалі "Велика маленька брехня"
Ніколь Кідман

Ніколь Кідман дісталася роль Селести – колишнього адвоката, матері двох 6-річних хлопчиків і дружини деспотичного чоловіка, який може і словом образити, і руку підняти. Однак для всього міста вони – ідеальна пара, й ніхто не знає, що за тонкими кашеміровими водолазками Селеста часто приховує синці. Натхненням для її образу Алікс Фрідберг шукала в архівних фотографіях Грейс Келлі, Катрін Денев і Джейн Фонди. "Мені потрібно було продемонструвати, як за зовнішнім спокоєм приховується особистість з переживаннями й проблемами, – розповідає костюмер. – Тому й вбрання ми їй обрали спокійних і стриманих відтінків – таких, які носять мами ідеальних родин. Найкраще її стиль розкривають бренди The Row, Celine і Max Mara.Також ми підібрали для неї декілька образів Chloe – квіткова сукня мала неймовірно ніжний вигляд на Ніколь".

Ніколь Кідман в серіалі "Велика маленька брехня"
Ніколь Кідман в серіалі "Велика маленька брехня"
Ніколь Кідман в серіалі "Велика маленька брехня"
Лаура Дерн

Актриса Лаура Дерн грає бізнес-леді з Кремнієвої долини, яка встигає поєднувати виховання доньки з керівництвом великою компанією. Стиль у неї відповідний – акцентовано строгий та елегантний. Вона обирає твідові піджаки, класичні чорні штани з високою талією та мінімалістичні прикраси, завдяки чому ефектно контрастує з іншими жительками міста. Алікс Фрідберг розповідає, що визначитися з кінцевим образом для героїні Дерн їй вдалося всього лиш за день до старту зйомок і права на помилку в неї не було. "Вона залежна від брендів і при цьому з легкістю змінює їх – за донькою в школу вона може прийти в сукні Azzedine Allaia, а на вечірку вирушити в комбінезоні Stella McCartney", – розповідає костюмер.

Лаура Дерн в серіалі "Велика маленька брехня"
Лаура Дерн в серіалі "Велика маленька брехня"
Лаура Дерн в серіалі "Велика маленька брехня"
Шейлі Вудлі

Молодій американській актрисі Шейлі Вудлі, відомої з фільмів "Дивергент" і "Сноуден", дісталася роль Джейн Чапмен – небагатої матері-одиначки, яка нещодавно приїхала до Монтерею. Про неї ніхто нічого не знає, та стараються всіляко допомогти. Вигляд вона має відповідний – максимально простий одяг: джинси, розтягнуті светри, кеди, худі й вільні сорочки з чоловічого плеча. Кольорова гама її гардеробу дуже скромна й невиразна. "Роботу над костюмами я починала саме з вибору кольорової палітри гардеробу кожної героїні, – відкриває секрети роботи Фредберг. – За сюжетом вони часто перебувають в одній кімнаті й повинні відрізнятися одна від одної. Джейн не намагається відповідати респектабельним мамам з Монтерею й одягається так, щоби їй було зручно й комфортно. Одяг ми шукали в масс-маркет брендах – Gap, Madewell, Vans і Tagret".

Шейлі Вудлі в серіалі "Велика маленька брехня"
Шейлі Вудлі в серіалі "Велика маленька брехня"
Зої Кравіц

Зої Кравіц – п'ята героїня цієї детективної історії. Вона грає дівчину на ім'я Бонні – другу дружину колишнього чоловіка Мадлен. Вона молодша від решти героїнь і коло її інтересів зовсім інакше – викладає йогу, не гониться за схваленням оточуючих, активно проводить час зі своєю сім'єю, а її зовнішній вигляд – розслаблений і природний – продовження її внутрішнього світу. "Бонні носить багато аксесуарів – плетених браслетів, шкіряних речей – і поєднує їх з богемних летучим вбранням. Так, у пошуках прикрас ми вирушили на блошині ринки Лос-Анджелеса і того ж Монтерею, а кілька суконь для героїні придбали просто в Zara. Зої настільки красива, що і Zara в її випадку має вигляд на мільйон".

Зої Кравіц у серіалі "Велика маленька брехня"
Зої Кравіц в серіалі "Велика маленька брехня"

Читайте також:

Самые красивые экранизации сказок

Немного эротики: как повторить образы из кинофильма "Малена"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.