До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Меріл Стріп, які слід переглянути кожному

22 червня легендарній акторці сучасного кінематографу Меріл Стріп виповнюється 74 роки. Кар’єру Меріл розпочала у 22 і за понад 50 років у кіно її послужний список перетворився на цілу збірку культових стрічок. У день народження акторки Vogue.ua згадує п'ять найкращих фільмів з її участю, які варто подивитися кожному.

Меріл Стріп отримує свого першого "Оскара" 1980 року

"Крамер проти Крамера", 1979

<b>Крамер проти Крамера</b>

Реклама

"Крамер проти Крамера" порушує тему розлучення так, як не робив це жоден фільм раніше: героїня Меріл Стріп покидає свою сім’ю й дитину, щоб "знайти себе". Попри те, що героїню Стріп за її вчинки можна легко зненавидіти, до болю правдоподібна гра акторки принесла їй першого "Оскара".

"Вибір Софі", 1982

<b>Выбор Софи</b>

Ця історія розповідає про жінку, що вижила під час Голокосту й змушена вибирати між двома чоловіками. Стрічка принесла Меріл Стріп другого "Оскара" за найкращу жіночу роль.

"Сілквуд", 1983

<b>Силквуд</b>

Героїня Стріп, Карен Сілквуд, працює на переробному заводі в Оклагомі. Якоїсь миті вона звертає увагу на те, що всіх працівників вражає радіація високого рівня. Дорогою на інтерв’ю з журналістом New York Times, якому вона планує розповісти всю правду, Карен гине. Кінострічка знята на основі реальної історії, і Карен Сілквуд справді загинула в автокатастрофі.

"Справжні цінності", 1998

<b>Истинные ценности</b>

Якщо і є ідеальний фільм, щоб подивитися його з мамою, то це він. Меріл Стріп грає Кейт — жінку, що помирає від раку, а її донька Елен повертається додому, щоб піклуватися про неї в останні дні. За цей час героїні по-справжньому зближуються, а сама стрічка стала бездоганною партнерською грою Меріл Стріп і Рене Зелвеггер, яка зіграла Елен.

"Флоренс Фостер Дженкінс", 2016

<b>Флоренс Фостер Дженкинс, 2016</b>

У кінострічці "Флоренс Фостер Дженкінс" Стріп виконує роль нью-йоркської світської дами, яка, хоч і має жахливий голос, мріє стати всесвітньо відомою оперною співачкою. Сліпо відданий їй чоловік Сент-Клер (Г’ю Грант) робить все можливе, щоб Флоренс ніколи не дізналася, наскільки потворно вона співає. Але це доти, доки вона не оголосить про свої плани виступити з концертом у Карнегі-голі — одному з найпрестижніших у світі майданчиків для виконання класичної музики. Режисер цієї трагікомедії — британець Стівен Фрірз із чудовим почуттям гумору.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.