До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових модних серіалів

Від знакових суконь 1980-х у "Династії" до розкішних образів Верхнього Іст-Сайду в "Пліткарці" – vogue.ua розглядає культові телесеріали з погляду моди.

"Секс і місто"
Сара Джессіка Паркер у серіалі "Секс і місто"

Модна історія "Сексу і міста" розпочалася зі спідниці-пачки, яку стиліст серіалу, Патриція Філд, купила за 5 доларів на нью-йоркському стоці. Відтоді Керрі Бредшоу стала іконою стилю. Її одержимість взуттям Manolo Blahnik і схильність до цікавих поєднань одягу увійшли в історію телебачення і моди, а сама героїня стала культовим персонажем. Більше тисячі вбрань, придуманих Патрісією Філд протягом шести сезонів серіалу, ознайомили покоління молодих жінок з модою з різних сторін.

Реклама
"Ще по одній"
Дженніфер Сондерс і Джоанна Ламлі в серіалі "Ще по одній"

Культовий серіал BBC став одним з перших, де світ моди зобразили з гумором. "Ще по одній" слідкує за пригодами Петсі і Едіни, двох зрілих забезпечених жінок. Одна з них – модна редакторка, інша – співробітниця прес-служби. Обидві охоче п'ють шампанське з пляшки просто в ліжку і не переймаються успіхами в кар'єрі чи сімейному житті. Серіал, в якому кожне наступне вбрання здається більш екстравагантним, ніж попереднє, пропонує веселий екскурс у моду 1990-х років. З архітектурними костюмами і ефектними принтами, "Ще по одній" – їдка сатира на індустрію.

"Пліткарка"
Блейк Лайвлі і Лейтон Містер у серіалі "Пліткарка"

Статусом одного з наймодніших серіалів "Пліткарка" неабияк завдячує Еріку Даману (який також працював над костюмами для "Сексу і міста"). Блер Волдорф і Серена ван дер Вудсен з першого епізоду занурюють глядачів в елітний світ Верхнього Іст-Сайду. Блер, одержима перфекціоністка, відмінно знається на бездоганному одязі, краватках і охайних пов'язках на голову. Більш розслаблена Серена – представниця стилю бохо-люкс. Дівчина носить універсальні речі, які вона, схоже, завжди вибирала навмання. Даман складав образи кількома способами. Для Блер він ретельно планував їх заздалегідь, тоді як для Серени збирав разом з Блейк Лайвлі в останній момент, щоб зробити максимально реалістичними. Метод спрацював. Вже з другого сезону бренди боролися за те, щоб одягнути акторок, які швидко стали іконами стилю.

"Няня"
Чарльз Шонессі і Френ Дрешер у серіалі "Няня"

Серіал з 1990-х "Няня" оповідає про пригоди Френ Файн, її близький зв'язок з містером Шеффілдом і веселі витівки флегматичного дворецького Нільса. Американський серіал, який транслювали в період з 1993 до 1999 року, також демонстрував найкраще з моди того часу. Від Тодда Олдема до Айзека Мізрахі – найбільш знакові нью-йоркські дизайнери 1990-х років одягали Френ. Завдяки "Няні" леопардовий принт (у найрізноманітніших відтінках) укорінився в поп-культурі, а вбрання з геометричними візерунками стали головними хітами епохи.

"Династія"
Джоан Коллінз у серіалі "Династія"

Якби в одному образі потрібно було втілити моду 1980-х років, то, без сумніву, це б було зроблено через ансамблі акторки Джоан Коллінз. З бюджетом 35 000 доларів на тиждень дизайнер Нолан Міллер сконструював знакові вбрання в історії телебачення і частково ввів у моду підплічники, найбільш характерну для дизайну 1980-х років деталь. Щоб придумати образ незабутньої Алексіс Колбі, Міллер надихався голлівудськими акторками 1950-х і 1960-х років. Головними модними кумирами Нолана були Бетті Дейвіс і Джоан Кроуфорд. Яскраві тканини, екстравагантна вишивка і великі плечі назавжди асоціюватимуться з цим культовим серіалом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.