До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про новий сезон "Американської історії злочинів"

17 січня на телеканалі FX стартує другий сезон серіалу "Американська історія злочинів". У центрі сюжету – історія про вбивство дизайнера Джанні Версаче. Серіал ще не встиг початися, а вже став скандалом. Vogue.ua зібрав усе, що потрібно знати про серіал.

Актори

Одним із головних завдань продюсерів було зібрати яскравий акторський склад – достойний історії. Так, роль Джанні Версаче дісталася венесуельському актору Едгару Раміресу: йому 40 років, Рамірос грав у популярному серіалі "Карлос", за який отримав премію "Сезар" як багатообіцяючий актор. Молодшу сестру дизайнера, Донателлу Версаче грає іспанка Пенелопа Круз, яка на деяких кадрах майже невпізнавана у платиновій перуці та яскравих, облягаючих сукнях, які так любила Донателла у кінці 1990-х. Співак РІкі Мартін грає коханця Джанні Версаче, а серійного вбивцю Ендрю К'юненена – симпатичний 30-річний актор Даррен Кріс, якого пам'ятають за серіалами "Хор" та "Іствік".

Реклама
Про що серіал

"Вульгарні стосунки: Ендрю К'юненен, Джанні Версаче і найбільш невдала поліцейська облава в історії США" – так називається книга американської журналістки Морін Орт, за якою знятий серіал. Книга побудована на журналістському розслідуванні, яке провела Орт. Окрім того, розслідувати справу серійного вбивці К'юнена Морін Орт, журналістка з чудовим іміджем, почала ще до смерті Версаче. У висновку книга вийшла через два роки після смерті дизайнера, а сім'я Версаче тоді назвала твір Орт "збіркою чуток і пліток". Тим не менше, саме ця скандальна книга лягла в основу сюжету. Продюсер серіалу – Райан Мерфі, людина, яка придумала "Частини тіла", "Королеви крику" та "Ворожнеча". Перша серія буде називатися "Людина, яка була модою" (The man who would be vogue), а всього серіал складатиметься з 9-ти епізодів.

Скандал

Прем'єра серіалу відбудеться тільки 17 січня, але сім'я Джанні Версаче вже відмовилася його дивитися. Тиждень тому вони дали коментар виданню WWD, у якому назвали серіал вимислом. "Сім'я Версаче не давала свого дозволу на зйомки та не брала участь у створенні серіалу, який розповідає про смерть Джанні". Головний аргумент сім'ї Версаче полягає у тому, що, якщо ні автор книги Марін Орт, ні сценаристи серіалу не зверталися до них за коментарями, то серіал заснований на домислах і не являє собою ніякої історичної цінності. Тим не менше, продюсер серіалу Райан Мерфі ніяких претензій не приймає: він переконує, що серіал заснований на документальній книзі, а тому повністю достовірний. Цікаво, що декілька днів тому Рікі Мартін у своєму інтерв'ю, який грає коханця Джанні Версаче Антоніо Д'Аміко, зізнався, що зустрічався з Д'Аміко і радився щодо ролі. Так що документалістиці місце є.

Стиль

На його показах по подіуму ходили Сініді Кроуфорд, Наомі Кемпбелл і Лінда Євангеліста, він дружив з принцесою Діаною, а його одяг рекламували Мадонна та Принс. Тим не менше, серіал не про це: не про те, яким великим дизайнером був Версаче, а про те, хто і чому його вбив. Але моді в "Американській історії злочинів" все одно буде місце: стилісти і художники серіалу постаралися відобразити гламурну епоху кінця 1990-х. Яскраві облягаючі сукні Донателли , сексапільні халати Антоніо Д'Аміко та шовкові сорочки Джанні Версаче – хоча сім'я Версаче і не брала участі у створенні серіалу, стиль і модні вподобання її членів тут збережені повністю достовірно.

Читайте також:

Щоденник пам'яті: колекція Versace Pre-Fall 2018

Джанні Версаче про моду, сім'ю та самого себе

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.