До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відкриття виставки "Крістофер Макос: Епоха Енді Уорхола"

19 липня за підтримки Vogue UA відбувся передпоказ проекту "Крістофер Макос: Епоха Енді Уорхола" платформи культурних ініціатив "Ізоляція".

Крістофер Макос

" 15 хвилин слави? Усе моє життя складається зі слави, веселощів і роботи" – розважав глядачів Крістофер Макос під час паблік-толку з оглядачкою Vogue UA Тетяною Соловій. Крістофер став відомим, знімаючи героїв культурної сцени Нью-Йорку в 70-80-ті роки. Навчався фотографувати у Мена Рея, товаришував з Енді Уорхолом, познайомив його з Кітом Харінгтоном і Жан-Мішелем Баскія, знімав усіх андерграундних героїв того часу таких, як травесті королева Divine, зірок Лайзу Мінеллі і Джона Леннона. Став одним із творців образа і міфу про андеграундну культуру Нью-Йорка, 70-80 років, з якої виросло ціле дерево клубних культур – від рейверів до неоромантиків.

Реклама
"Крістофер Макос: Епоха Енді Уорхола"
Пол Сорберг і Крістофер Макос
Крістофер Макос і Тетяна Соловій

Виставковий проект складається з фотографій Altered Images – артистичного жесту Макоса і Уорхола, цитат фотопроекту Мена Рея, який знімав художника Марселя Дюшама в образі його жіночого двійника Роз Селяві ( ім’я читається як Eros c`est la vie, Ерос – це життя). Друга частина проекту – фотографії з книги White Trash, яка вийшла друком у 1977, на світлинах – головні герої того часу.

<b>МакросРаботывыставка</b>

Говорили про культуру селебриті, епоху селфі на тлі витворів мистецтва, про гендер і готовність суспільства приймати будь-яке самовираження. Після розмови про його творчість, ближче до закінчення паблік-толку Крістофер покликав на сцену фотографа й творчого партнера Пола Солберга, щоб виконати пісню Can't Take My Eyes Off Of You і присвятити її засновнику платформи Любі Михалойвій, а заодно ще раз відповісти на головне питання, наскільки вільною була епоха, яку він зображував.

Крістофер Макос і Тетяна Соловій
Крістофер Макос
Тетяна Соловій

Послухати Крістофера Маркоса та подивитись на його роботи прийшли телеведуча Василиса Фролова, дизайнерка Ання Октябрь, готельєр Єлизавета Юрюшева, галерист Людмила Березницька, ілюстраторка Тетяня Кремень, дизайнерка Олена Бурба і модель Тетяна Богдан.

<b>МакросПабликТок</b>

Фото: Гліб Губа

Читайте також:

Интервью с фотографом Кристофером Макосом: об Энди Уорхоле, Трампе и Киеве

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.