До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Муракамі до Джакометті: якою буде нова виставка в фонді Louis Vuitton

11 квітня в паризькому фонді Louis Vuitton відкривають масштабну виставку. Від японського художника Такаші Муракамі до швейцарського скульптора Альберто Джакометті: на виставці покажуть роботи найвідоміших художників з колекції фонду. Проект отримав назву "In Tune with the World" "В гармонії зі світом". Тема виставки екологічна: вона про місце людини у Всесвіті, і про зв'язок людини, природи і технологій.

Такасі Муракамі, з серії "Восьминіг їсть власну ногу"

Відкриватиме виставку великий проект Такасі Муракамі. Відео, інсталяції, скульптура, живопис в яких би формах не працював Муракамі, теми екології, від атомної війни до цунамі, дуже важливі для нього. "Муракамі культивує свій світ як похмурий, настільки і казковий, який поєднує в собі естетику кавай, японське традиційне мистецтво і найпередовіші технології", розповідають куратори. Вперше в Парижі покажуть новий проект Муракамі "Восьминіг їсть власну ногу", створений минулого року для музею в Чикаго. На величезних фресках зображені персонажі китайської міфології, щедро обрамлені флорою і фауною. Це Вісім безсмертних святі Даоського пантеону, яких в Китаї і Японії часто зображують як на храмах, так і в громадських місцях, наприклад, на стінах ресторанів.

Реклама
Такасі Муракамі, з серії "Восьминіг їсть власну ногу"
Такасі Муракамі, з серії "Восьминіг їсть власну ногу"

На наступних трьох поверхах розмістять роботи 28 художників французьких і міжнародних. Куратори кажуть, що об'єднували їх, першочергово, за принципом "емоційної близькості". Серед імен: як класики 20-го століття, наприклад, скульптор Альберто Джакометті і художник Анрі Матісс, так і найактуальніші імена сучасного мистецтва, наприклад, художник Марк Бредфорд, який після участі у Венеціанській бієнале 2017 року увійшов до десятки найдорожчих сучасних художників США (на недавньому аукціоні Phillips його робота встановила рекорд в 12 мільйонів).

Робота Пьєра Юіга
Робота Герхарда Ріхтера

Виставка триватиме з 11 квітня по 27 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.