До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Крихкий стан: Марина Абрамович прочитає лекцію в Києві

16 вересня художниця Марина Абрамович прочитає публічну лекцію "Тіло художника/Публіка як тіло". Подія стане початком публічної програми до виставки "Крихкий стан" у PinchukArtCentre.

Під час публічної лекції художниця проілюструє розвиток "Методу Абрамович" як колективного досвіду, розробленого для об’єднання публіки один з одним та з самим собою, а також представить нову генерацію художників перформансу, які стали учасниками двох нещодавніх проектів Marina Abramovic Institute.

Реклама

Поняття крихкості – основа концепції виставки – відображає тендітний стан вразливості. Саме це визначення претендує на те, щоби бути найактуальнішою характеристикою сучасного світу, – зазначається на сайті проекту. Термін "Fragile State" – це рефлексія про крихкий стан світового порядку, що стосується і кожної людини особисто – коли йдеться про вразливість тіла, психіки та свідомості.

Публічна програма "Крихкий стан", як і виставка, через серію подій досліджує різні тлумачення та визначення поняття крихкого стану. Кожна подія розглядатиме поняття крихкості в його різних аспектах – соціальному, культурному, історичному, філософському та психологічному. Адже за багатьма теоріями крихкість є засадничою характеристикою як людей, так і держав, глибоко приватною та водночас політичною.

Марина Абрамович працює з перформансом з самісінького старту своєї кар’єри, використовуючи тіло та тривалість дійства в якості теми і художнього матеріалу. Вона заснувала Інститут Марини Абрамович (Marina Abramovic Institute, MAI), який діє тепер як пересувний інститут, що представляє нематеріальні роботи, побудовані на розвитку в часі.

Лекція Марини Абрамович відбудеться у головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) о 16.00. Участь безкоштовна. Кількість місць обмежена. Реєстрація – за посиланням.

Читайте також:

Особистий досвід: участь у київському перформансі Марини Абрамович

В PinchukArtCentre открылась выставка "Хрупкое состояние"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.