До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Каштановий — найкращий відтінок, щоб приховати сивину

Після 35 років фарбуйте волосся в каштановий — цей відтінок має ефектний вигляд і личить усім.

Photo: Edward Berthelot

Є думка: що старшими ми стаємо, то світлішим має бути волосся, щоб ліпше приховувати сивину. Різні відтінки блонду є "безпрограшним варіантом" (так стверджують деякі стилісти), адже роблять ознаки старіння менш очевидними. Та фарбування волосся в темніший колір — теж чудовий варіант.

Реклама

Варіант фарбування волосся в темний відтінок після 35 років трапляється рідко. Фахівці ж стверджують, що темний відтінок волосся вирізняється універсальністю й личить у будь-якому віці, на відміну від світлих відтінків. До того ж є особливий тон коричневого, який у разі правильного підбору має прекрасний вигляд і є трендовим відтінком осінньо-зимового сезону. Йдеться про глянсовий коричневий на зразок темного шоколаду.

Енн Гетевей. Photo: Ray Tamarra

Такий шоколадний відтінок легше адаптувати до комфортного носіння, ніж відтінки блонду. Звісно, якщо ви звикли до русявого або світлого волосся, то фарбування в коричневий може здатися сміливим і навіть радикальним рішенням. Але незалежно від віку й особливостей волосся — пряме, ламке, кучеряве, довге або коротке — цей відтінок має природний вигляд і належить до палітри, яка тепер у тренді.

Як і у разі зі світлим волоссям, стиліст має фахово й ретельно розглянути кожен випадок, підбираючи шоколадний відтінок індивідуально. Серед очевидних позитивних якостей темного волосся — візуальне омолодження обличчя, а з-поміж знаменитостей, які вибирають темно-коричневий, Вікторія Бекхем, Сандра Буллок, Енн Гетевей, Сальма Гаєк і Вайнона Райдер.

Сам по собі вибір відтінку залежить не так від віку, як від рис обличчя. Наприклад, власницям світлої шкіри й великого носа личитимуть відтінки світло-коричневого або темно-русявого, тоді як власницям повних губ і маленького носа — темно-коричневий відтінок волосся.

Вікторія Бекхем. Photo: Gareth Cattermole/BFC
Який відтінок коричневого вибрати?

Коричневий відтінок, подібний до темного шоколаду, має бути темним на 60%. Як обчислити ці 60%? Такий відтінок створює більший контраст зі шкірою, робить загальний вигляд виразнішим, підкреслюючи вилиці, губи й ніс. Крім того, текстура відтінку зазвичай не щільна й залишає місце медовим відблискам, надаючи волоссю природного сяяння.

Як часто оновлювати відтінок?

Темне волосся частіше потребує салонного догляду, щоб підтримувати відтінок у потрібному стані через можливий яскравий контраст сивих коренів і забарвлених волосків. До того ж відтінок темного шоколаду потребує регулярного оновлення, щоб не втрачати блиску.

Для корекції кольору по допомогу до майстра потрібно звертатися щодва місяці, роблячи в проміжках процедури для глянсового ефекту. Темно-каштановий відтінок має максимально природний вигляд і належить до палітри землистих відтінків, які вписуються в тренди наступного року. Тому не бійтеся пробувати нове.

Текст: Marión Altamirano Alanís

За матеріалами vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.